Zaterdag 3 oktober 2020: Van 10u tot 12u30

Relax, just draw it - Urbansketching workshop, door Barbara Luel

Waarom stressen over wat/hoe moeten we sketchen?  Relax! Bekijk de scène op een creatieve en intuïtieve manier, vind uw unieke ‘handtekening’ en TEKEN HET GEWOON!

We kunnen ons ongemakkelijk voelen met onze tekenvaardigheden of overweldigd door de omgeving. We vragen ons af of we echt “de gave” hebben om goed te tekenen. Een dergelijke prestatiedruk kan zelfs het plezier van schetsen wegnemen.

Geïnspireerd door de methode van Betty Edwards 'tekenen vanaf de rechterkant van de hersenen', heb ik een aantal urbansket-oefeningen ontwikkeld om het tekenen toegankelijker te maken en de angst voor het maken van een 'slechte' tekening weg te nemen. Laten we onze schetsen vloeiender, bevredigender en vreugdevoller maken!

In deze workshop zullen we oefenen hoe we op een ontspannen manier kunnen kijken en schetsen wat we zien, waarbij we overweldiging vermijden en elke deelnemer laten zoeken naar zijn/haar eigen “handtekening”. Aan het einde van de sessie heeft elke deelnemer een manier ervaren en onderzocht om zijn/haar eigen tekenstijl te vinden en op een intuïtieve manier wat aquarel toegevoegd.

 

Schrijf je HIER in!

urbna sketching
Barbara Luel