Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een ticket?

Een standaardticket is 6 euro, een kortingsticket is 4,5 euro en een studententicket is 1 euro
Als je wilt weten of je voor een korting in aanmerking komt of zelfs gratis binnen mag, bekijk dan deze pagina:

https://www.visithasselt.be/nl/japanse-tuin/openingsuren-en-tickets-1

Tot hoe laat is de Japanse Tuin open?

Van 10u tot 17u van dinsdag tot zondag, van 13u tot 17u op feestdagen en op maandag zijn we gesloten.  Laatste toegang om 16u30. Van 22 maart tot 31 oktober 2022.

 

Zijn honden toegelaten?

Neen, huisdieren zijn niet toegestaan. Enkel assistentiehonden mogen de Japanse Tuin binnen bij het tonen van een geldig attest.

We vragen u wel om respectvol te zijn voor de Tuin en de andere bezoekers en alles dus proper te houden.

Alle andere huisdieren zijn NIET toegelaten in de Japanse Tuin. Ook geen kleine dieren in een kinderwagen of handtas.

Is de Japanse Tuin rolstoelvriendelijk?

Ja, de Japanse Tuin heeft brede en verharde paden. Enkel de stapstenen voor de waterval, de brug over de ceremonievijver en de weg naar het theehuisje zijn niet bereikbaar voor rolstoelgebruikers. 
Voor meer info kijk op deze pagina: https://www.visithasselt.be/nl/rolstoeltoegankelijkheid

Per rolstoelgebruiker mag er één begeleider gratis mee. Personen met een beperking mogen gratis binnen.

 

Hoe geraak ik aan de Japanse Tuin?

Met de bus neem je lijn 45, 36 of 20a en stap je af aan 'Hasselt Rijksadministratief Centrum'. De Japanse Tuin ligt nu enkele meters van je af.

Voor de fiets ligt de Japanse Tuin op fietsenknooppunt 97.

Met de auto rij je op de grote ring van Hasselt. Daar op de Gouverneur Verwilghensingel liggen we naast de Schaatsbaan Schaverdijn. Rij daar achter de ventweg in en dan zie je de parking van de Japanse Tuin door de grote Japanse rode poort. Je kan je ook parkeren op parking Hawaï op de Koning Boudewijnlaan.

Voor meer informatie kijk op deze pagina: https://www.visithasselt.be/nl/bereikbaarheid-en-parking-japanse-tuin

 

Is er een cafetaria? Kan ik eten of drinken kopen?

Neen, op een gewone dag is er geen eten of drinken voorzien in de Japanse Tuin, met de uitzondering van één drankenautomaat. MAAR op evenementen en in de weekends zijn er wel verschillende drank- en eet mogelijkheden. En ook op gewone dagen mag je altijd je eigen picknick meenemen en opeten in de Japanse Tuin. 

 

Mogen er fotoshoots of trouwfoto's genomen worden in de Japanse Tuin?

Absoluut! Maar hou er rekening mee dat er geen foto’s met drones mogen genomen worden, je niet op het mos mag staan en niet de weg mag versperren voor andere bezoekers.
Voor trouwfoto's: als trouwend koppel mogen jullie gratis binnen, fotograaf en eventueel andere aanwezigen betalen nog wel inkom. Graag horen wij twee weken op voorhand wanneer jullie effectieve bezoek zal plaatsvinden, zodat wij de medewerkers aan de kassa er van op de hoogte kunnen brengen.   

Hieronder vind je de handleiding voor fotografen in de Japanse Tuin:

Wanneer staan de kersenbloesems in bloei?

De kersenbloesems staan slechts enkele weken in bloei tijdens de lente. Deze periode begint (vanaf) eind maart en eindigt eind april, begin mei. Naargelang de weersituatie kan dit per jaar veranderen met één tot twee weken.

In de Japanse Tuin zijn er in totaal drie bloesem golven van verschillende bloesembomen. Deze groeien binnen de bloeiperiode ieder op een ander moment.