Origami voor de Vrede

Vrijdag 6 augustus 2021: Van 10u tot 17u

Op 6 augustus herdenken we in de Japanse Tuin de slachtoffers van de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki aan het eind van de tweede wereldoorlog. Daarom organiseren we op deze dag Origami voor de Vrede.

Gedurende de dag kan je ook deelnemen aan origami workshops, geniet je van Taiko (Japanse drum) optredens en ook is poëtisch verteller Godfried Kippers aanwezig om het Japans verhaal “De Witte Kraanvogel” te vertellen tijdens een verhalenwandeling door de Japanse Tuin. De hele dag vieren we samen dat we in vrede met elkaar kunnen leven.

Origami

Een oude Japanse legende leert ons dat je na het vouwen van duizend origami kraanvogels een wens aan de goden mag richten. Toen de Japanse Sadako Sasaki na de atoombom op Hiroshima naar het ziekenhuis moest vanwege stralingsziekte vouwde zij meer dan duizend kraanvogels, om haar wens voor genezing en vrede voor alle kindslachtoffers uit te laten komen. Sindsdien zijn kraanvogels, origami en de vredeswens nauw met elkaar verbonden geraakt in Japan.

Terwijl je door de tuin wandelt is er ook de mogelijkheid om te genieten van Japanse lekkernijen bij de aanwezige kraampjes.

Inkomtickets

We werken deze dag met 2 tijdsloten. Bestel je inkomtickets door op onderstaande tijdslot van je keuze te klikken. 

Elke bezoeker heeft een toegangsticket nodig, inclusief een gratis ticket!

10 kraanvogels = 1 gratis inkom.

Breng je op deze dag 10 kraanvogels mee naar de Japanse Tuin dan mag je gratis binnen. En je kan je kraanvogels op een mooi plekje in de tuin ophangen. 

Programma

10u tot 13u30

  • 10:30 tot 11u30: Origami workshop 
  • 11:30 tot 12u30: Verhalenwandeling "De witte kraanvogel"
  • 12:45 tot 13u15: Taiko performance + gratis initiatie voor bezoekers 

13u30 tot 17u00

  • 14:00 tot 15u00: Origami workshop
  • 15:30 tot 16u15: Taiko performance + gratis initiaiie voor bezoekers

Reserveer hier je plekje door op je keuze(s) te klikken 

Indien je graag wil deelnemen aan een workshop origami of graag de verhalenwandeling wil meemaken, gelieve dan een plekje te reserveren. Deelname is gratis!