Donderdag 6 augustus 2020: Van 10u tot 17u

Op 6 augustus herdenken we in de Japanse Tuin de slachtoffers van de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki aan het eind van de tweede wereldoorlog. Daarom organiseren we op deze dag Origami voor de Vrede.

Gedurende de dag neem je deel aan origami workshops, geniet je van Taiko (Japanse drum) optredens en ook is poëtisch verteller Godfried Kippers aanwezig om het Japans verhaal “De Witte Kraanvogel” te vertellen tijdens een verhalenwandeling door de Japanse Tuin. De hele dag vieren we samen dat we in vrede met elkaar kunnen leven.

Een oude Japanse legende leert ons dat je na het vouwen van duizend origami kraanvogels een wens aan de goden mag richten. Toen de Japanse Sadako Sasaki na de atoombom op Hiroshima naar het ziekenhuis moest vanwege stralingsziekte vouwde zij meer dan duizend kraanvogels, om haar wens voor genezing en vrede voor alle kindslachtoffers uit te laten komen. Sindsdien zijn kraanvogels, origami en de vredeswens nauw met elkaar verbonden geraakt in Japan.

Terwijl je door de tuin wandelt is er ook de mogelijkheid om te genieten van Japanse lekkernijen bij de aanwezige kraampjes.


Er zijn deze dag 3 tijdsloten, gelieve je hier aan te houden.

Reservatie verplicht! Deze dag is er geen kassaverkoop.

Reserveer hier je toegangstickets en betaal het tarief dat voor jouw van toepassing is aan de kassa met bankcontact! Vol is vol.

10u tot 13u

13u tot 15u

15u tot 17u

Bestel hier je gratis tickets voor de verhalenwandeling.

Verhalenwandeling 11u tot 12u

Verhalenwandeling 14u tot 15u

Verhalenwandeling 16u tot 17u

Bestel hier je gratis tickets voor de workshop Origami.

Workshop origami 10u30 tot 11u30

Workshop origami 13u30 tot 14u30

Workshop origami 15u30 tot 16u30

Origami

Origami