De Japanse Tuin, de perfecte plek voor een rustige en culturele vergadering

De Japanse Tuin in Hasselt is ontstaan uit de meer dan 30 jaar durende vriendschapsband tussen Hasselt en de Japanse stad Itami. Met zijn 2,5 hectare is het meteen de grootste authentieke Japanse Tuin van West-Europa. Sinds september 2015 is er ook een nieuw paviljoen geopend dat gebruikt kan worden voor vergaderingen, workshops of groepsontvangsten. Daarnaast is het natuurlijk ook nog steeds mogelijk om theedemonstraties, sushi-workshops, origami-workshops en andere te reserveren voor jouw evenement.

Tot snel in de Tuin!

 

Er zijn twee mogelijkheden om de Japanse Tuin te huren voor jouw evenement (let wel - afhuren is niet mogelijk in de maanden november, december, januari en februari omwille van onderhoudswerken):

Ten eerste is er de Okando of het Glazen Paviljoen, met plaats voor 49 mensen. Het is een open ruimte van ongeveer 60m² met een kleine keuken.

De huurprijs is €100 voor 4 uur of minder en anders €150 voor een volledige dag. Deze prijs is zonder inkom. Als je de Okando binnen de openingsuren van de Japanse Tuin gebruikt geldt het normaal inkomtarief, voor groepen van minder dan 15 personen is dit €6 per persoon, voor groepen van of meer dan 15 personen is dit €4,50. Als je de Okando huurt buiten de openingsuren dan worden de tarieven verdubbeld naar respectievelijk €12 per persoon en €9 per persoon.

Ten tweede kan je de volledige Japanse Tuin zonder gebouwen inhuren. De prijs hiervoor is €150 voor minder dan 4 uur en €300 per dag. Bij het volledig afhuren van de Japanse Tuin wordt er geen inkom aangerekend. Let wel op dat een volledige afhuur enkel mogelijk is op maandagen (wanneer de tuin niet voor het publiek open is) of na de openinguren.