Het Stadsmus is op zoek naar ...

Regelmatig zijn het museum en het Hasseltse erfgoedveld op zoek naar getuigenissen, foto's, helpende handen om te gaan interviewen of onderzoek te doen, ...
Misschien kan jij helpen?

Dit is dus ook de plek om zelf je zoekertjes rond lokaal erfgoed te plaatsen. Laat ons je vraag weten en we plaatsen je oproep op onze website en facebookpagina!

Gezocht: scripties over WO I

Gezocht: Scripties over WO I

Het Departement Buitenlandse Zaken en Scriptie vzw zijn voor de tweede editie van de Scriptieprijs 100 Jaar Groote Oorlog op zoek naar sterke bachelor- en masterproeven over WO I. Samen met KlasCement wordt nu ook een deelprijs ingericht voor eindwerken uit de lerarenopleiding.
De prijs kadert in de herdenking van 100 jaar Wereldoorlog I en staat open voor alle geschreven bachelor- en masterproeven waarin de Eerste Wereldoorlog centraal staat. Zo stuurden bij de eerste editie niet alleen geschiedkundigen en archeologen, maar ook letterkundigen, studenten uit de lerarenopleiding en zelfs een landmeter en een bio-ingenieur hun WOI-scriptie in. 

Alle info en voorwaarden vind je op www.scriptieprijs2014-18.be.

Gezocht: foto's van Cinema Vox in Runkst

Gezocht: Afbeelding van cinema Vox in Runkst

Basisschool De Puzzel maakte een zoektocht in de buurt van het Sint-Hubertusplein in het kader van het project "Buurten met erfgoed". Maar een foto van cinema Vox ontbreekt nog... Heb jij een foto? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten.

De oproep leverde alvast deze mooie foto op van het café. Op de foto zijn afgebeeld: Jefke ("van de Majestic") en Georgette.

Het Stadsmus is op zoek naar Limburgse verzamelaars

Gezocht: Limburgse verzamelaars

Ben jij een verzamelaar? Of ken je iemand die vol passie zijn collectie stap voor stap uitbouwt? Dozen vol prentkaarten, muren vol schilderijen of kasten vol jeneverglaasjes?

In het project Limburg verzameld/t inventariseren Het Stadsmus, het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed, Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, Erfgoed Haspengouw, het Limburgs Volkskundig Genootschap en Heemkunde Limburg het verzamelaarslandschap en ondersteunen ze de verzamelaars in hun praktijk.

Ben of ken je een verzamelaar? Laat het ons weten! De verzamelingen krijgen een plek op www.erfgoedplus.be.