Publicaties

Het Stadsmus geeft geregeld zelf publicaties uit. Je vindt die onder andere terug in onze museumshop.

De wondere wereld van Stef

Dertig jaar lang tovert Hasselaar Stef Vanstiphout levendige jeugdboekillustraties, fijnzinnige cartoons én rake karikaturen uit zijn potlood en penseel. Nu eens sprookjesachtig, dan weer dramatisch, maar steeds verrassend. Zijn virtuoze tekenplezier opent de deur naar vernieuwing in Vlaanderen. 

Bij de tentoonstelling 'De wondere wereld van Stef' gaf KADOC-KULeuven een expoboekje uit. Dit is voor 5 euro te koop aan het onthaal van Het Stadsmus of via kadoc.kuleuven.be.

Het Stadsmus - De wondere wereld van Stef
Het Stadsmus bronnengids 'Hasselt tijdens de Tweede Wereldoorlog'

Bronnengids 'Hasselt tijdens de Tweede Wereldoorlog'

Het onderzoek naar de periode van de Tweede Wereldoorlog in Hasselt is nog lang niet afgerond. Veel bronnen liggen nog ergens te wachten om onderzocht te worden. Nochtans dragen al die – nog te ontdekken – verhalen en feiten bij aan het vervolledigen van de puzzel.
De bronnengids is een stimulans om op zoek te gaan naar die verhalen en feiten. Het is in de eerste plaats een werkinstrument voor alle geïnteresseerden die een stukje van de puzzel onder de loep willen nemen.

Het Geheugen Collectief stelde deze bronnengids, op vraag van Het Stadsmus, samen. De bronnengids past in de reeks ‘Studies over de Tweede Wereldoorlog’ van het Algemeen Rijksarchief.

De bronnengids is te koop in Het Stadsmus, het Stadsarchief, Abdijsite Herkenrode en de Rijksarchieven.
Prijs: €9.

Publicaties 'Kunst en Erfgoed in de Kijker' (2005 - vandaag)

Sinds 1991 geven kenners in Het Stadsmus lezingen over een collectiestuk, kunst of over opmerkelijk Hasselts erfgoed. Bij elke lezing geeft het museum een brochure uit. Intussen bestaat de reeks uit meer dan 200 brochures over Hasseltse kunst en erfgoed. 

  • Een groot deel van de publicaties vind je online, https://issuu.com/hetstadsmus (zoekterm 'KEIK' / 'Het Stadsmus').
  • Staat de publicatie die je zoekt er nog niet tussen? Contacteer ons dan.
  • Bekijk hieronder de onderwerpenlijsten. Zo kan je kiezen welke publicatie je eventueel gedrukt wil aankopen in Het Stadsmus (€ 1 per KIK ; € 2 per KEIK).

Publicaties Erfgoedcel Hasselt

Tussen 2005 en 2014 gaf de Erfgoedcel tientallen publicaties uit over het Hasseltse erfgoed: inventarissen, grote en kleine onderzoeken, een spellinggids voor het Hasseltse dialect, ... Een overzicht vind je in het document hieronder. 

Wil je een publicatie bestellen? Laat het ons dan weten!