Het Stadsmus voor groepen

Groepsbezoek Het Stadsmus

Een stad zonder verleden is als een boek zonder letters. In Het Stadsmus ontdek je hoe Hasselt ontstond en hoe de middeleeuwse Loonse stad groeide tot de Limburgse provinciehoofdplaats. Opmerkelijke deelcollecties, zoals die van Hasseltse keramiek of van hedendaagse kunst, zijn leuk als startpunt voor een verdere verkenning in de stad van vandaag. Of als eindpunt …

Museumbezoek Het Stadsmus voor groepen

Om de ongeschreven maar onvergetelijke verhalen en anekdotes over Hasselt en zijn inwoners te leren kennen, is de persoonlijke touch van een gids onmisbaar. Hij vertelt je de pittige details, die niet op het tekstplaatje staan. Wie zit daar allemaal tussen het publiek tijdens de Virga Jesse ommegang? Wie zijn die 20 bekende en onbekende Hasselaren, die de inwoners zelf tot in het museum stemden?

  • Geldig: het hele jaar, tijdens de openingsuren (of daarbuiten op aanvraag)
  • Duur: 1,5 uur
  • Groepstarief: gratis
  • Vergoeding gids: 60 euro - max. 20 pers. per gids
  • Reservering: hetstadsmus@hasselt.be

Het Stadsmus en stadswandelingen: onlosmakelijk verbonden

Beginnen in de stad en eindigen in het museum? Of omgekeerd? Het Stadsmus en de stad zelf: dat gaat samen als koffie en speculaas. Twee themawandelingen, mét bezoek aan het museum, doen de grens tussen dit statige stads-huis en de stad vervagen. Met of zonder gids…

De kunst van het voorbijlopen

Hoe vaak loop je niet aan de hedendaagse kunstwerken in de stad voorbij? Met deze wandeling sta je er voor een keertje bij stil. Een gids leidt je blik langs enkele pareltjes van hedendaagse kunst in de stad én in Het Stadsmus. En de prachtige route langs bekende en verborgen Hasseltse plekjes? Die krijg je er zomaar bij.

Keramiekwandeling

Tot in de jaren 1950 werd in Hasselt hoogwaardig en gegeerd sierkeramiek geproduceerd, dat in heel België en ook daarbuiten op gevels van statige herenhuizen te vinden is. Het Stadsmus werkt al jarenlang samen met de Verzamelaarsunie Hasselts Keramiek aan het verzamelen en herwaarderen van dit kunstige bouwmateriaal. Stap in het verhaal van de werknemers van de keramiekfabriek en laat je langs de kleurrijke gevels leiden tot in Het Stadsmus, waar je de buitengewone decoratieve keramiekcollectie bewondert.

  • Geldig: het hele jaar, tijdens de openingsuren (of daarbuiten op aanvraag)
  • Duur: 2 uur
  • Groepstarief: gratis
  • Vergoeding gids: 60 euro - max. 20 pers. per gids
  • Reservering: hetstadsmus@hasselt.be

 

Contact