Fietsverhuur

Zin om Hasselt te verkennen met de fiets? Maak het je gemakkelijk en huur een fiets op één van de fietsverhuurlocaties.

Huur je fiets bij Fietspunt Hasselt aan het station

In dit fietspunt kan je je fiets stallen, een fiets huren of zelfs kleine herstellingen laten uitvoeren om veilig thuis te geraken.

Er zijn meer dan 100 fietsen beschikbaar aan het station. Huur jouw fiets voor een dag, een maand of een jaar. Er zijn verschillende type fietsen beschikbaar: (elektrische) fietsen, tandems, kinderfietsen, kinderzitjes, aanhangfietsen, aanhangkarren, bakfietsen en fietsen voor personen met een beperking.

Heb je vragen over de beschikbaarheid en de prijs? Surf dan snel naar https://fietsparadijslimburg.be.

Openingsuren

  • Op weekdagen open van 7 tot 19 uur.
  • In het weekend en op feestdagen tussen 15 maart en 15 oktober: ook open van 9 tot 13 uur. Daarbuiten enkel op afspraak.

Ga langs bij de Gemeenschapswacht voor een fiets (Groenplein + Koning Boudewijnlaan)

Op het pleintje achter het stadhuis (Groenplein) of parking Koning Boudewijnlaan kan je bij de Gemeenschapswachten voor een dag gratis een fiets, een tandem, een buggy of een fietskar uitlenen.

  • Op weekdagen van 9 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10 tot 17.30 uur
  • Niet op zon- en feestdagen
  • Reservatie enkel voor tandem, buggy en de fietskar via T +32 11 23 94 66

Vraag een kinderkar bij de Dienst Preventie (Groenplein)

Willen je (klein)kinderen rondgereden worden in hun eigen limousine? Haal dan bij de Dienst Preventie op het Groenplein (achter het stadhuis) je gratis kinderkar ... sorry ... kinderlimousine.

Huur je fiets op de Abdijsite Herkenrode

De Abdijsite Herkenrode is de ideale startplaats voor een fietstochtje in en rond Hasselt. Je zit hier namelijk onmiddellijk op het fietsroutenetwerk. Je auto kan je veilig achterlaten op de gratis parking.

Praktische info

  • Groene stadsfiets: 10 euro/dag
  • Groene stadsfiets met kinderzitje: 13 euro/dag
  • Kinderfiets: 5 euro/dag
  • Co-pilot: 20 euro/dag (fiets voor een volwassene en kind)
  • Fietstas: 3 euro/dag (enkel  in combinatie met de huur van een fiets)

Mobit-fietsen

In Hasselt staan 200 'groene' deelfietsen verspreid. Er zijn dus geen vaste standplaatsen. Download de ‘Mobit’-app (www.mobit.eu) en bekijk waar de dichtsbijzijnde fiets voor je klaar staat. Heb je een fiets gevonden? Scan dan met diezelfde Mobit-app de QR-code op het slot en start je rit. Op je bestemming aangekomen? Sluit de fiets en de app zal automatisch het einde van je rit registreren. Je mag overal naartoe fietsen.

Kostprijs rijtijd + parkeren
Je betaalt voor je rijtijd. Afhankelijk van waar je je fiets parkeert, betaal je een extra bedrag. In en rond het centrum (de free float zone) kan je je fiets gratis achterlaten. Je fiets buiten de operationele zone achterlaten, kost niets wanneer je de fiets parkeert op een Mobit-parkeerplek, die in je app staan aangeduid. Voor een zelfgekozen plek betaal je 5 euro.

Heen- en weerfiets voor 24 uur
Voor een heen- en weerfiets betaal je 3 euro voor een dag (24 uur). Je moet hem na je laatste rit wel terug brengen naar je startlocatie aan het station. Reserveer je fiets vooraf zodat je zeker bent dat hij klaar staat bij je aankomst.

Blue-bike aan het station

Pendel je elke morgen met de trein naar Hasselt? Rij de stad in met één van de ‘blauwe’ fietsen. Je kan er eentje ontlenen met je badge aan de sleutelautomaat, op eender welk moment van de dag. Voor de eerste 24 uur betaal je 1,15 euro. Zijn er geen blue-bikes via de sleutelautomaat meer voor handen? Vraag dan even na bij het fietspunt. Bij hen staan ook nog eens 56 blue-bikes gestald die uitgeleend kunnen worden tijdens hun openingsuren. Handig om te weten: met één blue-bike kaart kan je 2 fietsen tegelijkertijd ontlenen. Breng de fiets na gebruik terug naar de standplaats aan het station. 

Jaarabonnement
Surf naar www.blue-bike.be en registreer je online. Een week later valt jouw badge in de brievenbus. Kom je langs in het Fietspunt aan het station? Dan krijg je twee bonnen voor onmiddellijk gebruik. Je badge sturen we na via de post.

Geldig in andere steden
Met je badge ontleen je ook in andere steden even gemakkelijk een blauwe fiets. Shoppen in Gent? Cultuur opsnuiven in Brugge? Vergaderen in Brussel? Je Blue-bike staat op je te wachten aan de uitgang van het station.

Minder auto’s in de stad
Dit project is een oplossing om het aantal auto’s in de stad te beperken. Minder parkeerproblemen, minder uitlaatgassen en… gezond bewegen op weg naar je afspraak. Wat wil een mens nog meer? Met de Blue-bikes werkt Hasselt aan haar klimaatactieplan. Tegen 2020 willen we de CO2-uitstoot met twintig procent terugdringen. Dat maakt die blauwe fietsen dus ook behoorlijk groen!