De Wijers

In het natuurgebied De Wijers kan je wandelen, fietsen of kennismaken met de vissen en de viskwekerij. Het gebied strekt zich uit over Hasselt, Zonhoven, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Diepenbeek, Lummen en Genk. De unieke regio van duizend-en-één vijvers werd ooit gegraven voor de bloeiende viskweek - mét steun vanuit de Abdij Herkenrode.

Wandelen

Ontdek het land van 1001 vijvers via de lange afstandswandeling. 76 kilometer wandelroute leidt je langs de prachtige vijvers en rietkragen door Limburgs meest waardevolle waterlandschap. Of kies voor één van de 3 dagstappers van zo’n 20 kilometer en ontdek telkens een stukje van De Wijers. Met de handige infobrochure bij de wandelkaart kom je alles te weten over deze prachtige streek en de verschillende bezienswaardigheden onderweg. Wandelkaart: 5 euro.

Of ga op exploratie langs het educatief wandelpad met vogelkijkhutten, educatieve panelen en enkele interactieve opstellingen. Vanaf april kan je zelfs zonder vliegtuig een kijkje nemen op de vijvers vanuit de lucht. De 15 meter hoge uitkijktoren bied je een prachtig panoramisch beeld op de talrijke vijvers hier.

Wandelbox De Wijers

Met deze wandelbox ontdek je 200 km lang de allermooiste plekjes van De Wijers. Je wandelt over de dijken van de vijvers, tussen het riet en langs schitterende waterpartijen. Wandelbox: 17 euro

Fietsen

Hou je meer van de fiets? Dan kan je de Wijer route volgen in het uitstekende Limburgse fietsroutenetwerk. Of laat je leiden door digitale fietsroutes die je gemakkelijk als app downloadt op je eigen toestel.

Contact