Hendrik Katrien

Zo gastvrij is Hasselt

Hasselt mag zich de op één na meest gastvrije stad van België noemen. Dat blijkt uit de tevredenheidsscores van toeristen op de hotelboekingswebsite Booking.com. Vriendelijke bewoners die je de weg wijzen of sympathiek personeel die je tips geven over de stad. Hasselaren zijn toegankelijk, gastvrij en oprecht geïnteresseerd. Ze dragen bezoekers een warm hart toe en willen dat zij zich echt thuis voelen. Kom genieten van de ongedwongen en hartelijke sfeer in Hasselt! 

Goeiendag!

De Hasselaren zijn een gelukkig volk en stralen dit ook uit. Ze zijn fier op hun stad en willen ze maar al te graag met jullie delen. Dus vraag gerust de weg of een inlichting op straat. De Hasselaar wijst je met veel plezier de weg en geeft je hoogstwaarschijnlijk ook nog leuke tips mee. Kun je toch je weg niet vinden en zoek je naar specifieke info en aanraders? Dan ben je dagelijks van harte welkom in het bezoekersonthaal van Visit Hasselt. Ja, ook op zaterdag en zondag! Onze immer vriendelijke baliemedewerkers ontvangen je met open armen en staan je probleemloos te woord in vier talen: Nederlands, Frans, Engels & Duits!

gastvrij hasselt

Vlot naar Hasselt

Wist je dat het centrum van Hasselt een diameter van slechts 800 meter heeft? Hierdoor is alles gemakkelijk te voet bereikbaar. De binnenstad zal je verrassen met haar gezelligheid, verborgen steegjes en fijne sfeer. Je ontdekt zelfs dingen die je niet verwacht.

Hasselt is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de wagen en de fiets. Parkeren doe je in één van vele parkings in het centrum of in de gloednieuwe parking Blauwe Boulevard waar je voor slechts € 10 een volledige dag kan parkeren. 

Quartier bleu

Voor ieder wat wils

De gastvrijheid in Hasselt uit zich in alles wat we aanbieden. We tonen interesse in elke bezoeker.  Of je nu komt met je gezin, je partner of vrienden, jong of oud. Je voelt je direct thuis.  Modefanaten komen aan hun trekken in de vele winkels en concept stores. Een bezoek aan het Modemuseum Hasselt maakt het helemaal af.  Duik onder in de prachtige musea en laat je meevoeren in spraakmakende gebouwen zoals Z33, Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur. Ontdek pareltjes van street art doorheen het centrum en daarbuiten. Er zijn wandelroutes voor iedereen, zoals KunstRoute, Smaakmaker Spraakmaker Route, MuziekTour Hasselt, de Knibbel Knabbel Tocht, en nog veel meer.

Modemuseum

Een stad vol smaakmakers

Dat Hasselt een smaakmaker is, bewijzen de vele gezellige restaurants en terrasjes die de stad rijk is. Het culinair aanbod is uitgebreid: van gastronomisch tafelen tot een cocktail in een hippe cocktailbar: aan keuze geen gebrek. Met veel enthousiasme laten de horeca-uitbaters bezoekers kennismaken met hun culinaire lekkernijen. 

gastvrijheid

Dromen in (van) Hasselt

Wist je dat Hasselt behoort tot één van de populairste bestemmingen voor een citytrip? Hier barst het van interessante bezienswaardigheden. Van voortreffelijke musea tot levendige streetart én een overvloed aan gezellige restaurants, terrasjes en winkels. Hasselt heeft alles voor een onvergetelijke dag- of stedentrip. Er valt zoveel te ontdekken dat één dag simpelweg niet genoeg is.

In Hasselt heten de logies alle gasten hartelijk welkom, staan ze klaar om te helpen bij elke vraag en verwennen ze met zorg. Of je nu kiest voor een knusse B&B, een charmant hotel of een leuke vakantiewoning ,onze stad biedt een ruime waaier aan overnachtingsmogelijkheden. Aan jou de keuze!

overnachten

Ideale uitvalsbasis

Hasselt, als hoofdstad van Limburg, fungeert als de perfecte uitvalsbasis om de rest van de provincie te verkennen. Dankzij de nabijheid van de Duitse en Nederlandse grens trekken ook veel internationale toeristen naar onze stad. Bezoekers uit andere provincies zakken eveneens vlot af naar Hasselt. Iedereen is van harte welkom!

fietsen
Share this page: