header

Overnacht in Hasselt en zet de bloesems buiten

Hier en daar kan je ze al spotten, de bloesems .... In de maanden april en mei kan je ze bewonderen, afhankelijk van het weer. Klaar om de lente op zijn mooist te beleven? Boek snel een meerdaags verblijf in Hasselt! Zo kan je de stad ontdekken in combinatie met een bezoek aan de bloesempracht van de fruitstreek. Haspengouw ligt immers binnen handbereik. Ook in de Japanse Tuin, net buiten het centrum van Hasselt, is het volop genieten van de mooie bloesems tijdens het Kersenbloesemfestival. 

Ontdek gastvrij Hasselt

Ontdek de hoofdstad van Limburg en laat je verrassen door de veelzijdigheid ervan. Hasselt heeft alles voor een geslaagde citytrip: van voortreffelijke musea tot levendige streetart én een overvloed aan gezellige restaurants, terrasjes en winkels.  Er valt zoveel te ontdekken dat één dag simpelweg niet genoeg is! 

Grote Markt
bloesems

Kersenbloesemfestival in de Japanse Tuin

Het Kersenbloesemfestival in de Japanse Tuin start op 21 maart, waarmee het nieuwe seizoen wordt ingeluid. Ook de binnenstad wordt helemaal opgefleurd. (Een bloesempad brengt je van de Grote Markt tot aan de Japanse Tuin) Tijdens de bloesemperiode zijn er een maand lang extra activiteiten in de tuin. Met eet- en drankstandjes in de weekends waardoor je onder de bloesems van een hapje en drankje kunt genieten. Je mag ook zelf je picknick meebrengen.

Tip! Neem de lente mee naar huis en koop in ons bezoekersonthaal een smaakvolle strijkpatch in de vorm van een bloesem. 🌸

fiets

Ontdek de regio met de fiets

Hasselt is de ideale uitvalsbasis om Limburg te verkennen … en dat doe je natuurlijk best op de fiets. Huur een fiets bij Visit Hasselt of bij Fietsparadijs Limburg en trap naar de mooiste bloesemplekjes in de regio. Op het fietsroutenetwerk is het aangenaam fietsen door de fruitboomgaarden. Houd er rekening mee dat Haspengouw een glooiend landschap heeft en dat de klimmetjes af en toe dus flink pittig kunnen zijn. 😊

  • Ontdek hier alles over fietsen in Hasselt & Limburg. 

Fietsroute: Tussen de boomgaarden

Deze fietsroute van bijna 58 km loodst je via het hoogste punt van Hasselt richting Borgloon. Geoefende fietsers met een interesse voor kunst en lekkere streekproducten kunnen tijdens deze route door Haspengouw hun hart ophalen. Download hier gratis de fietsroute ‘tussen de boomgaarden’ of koop deze bij Visit Hasselt voor € 1. 

  • Nog meer fietsroutes in Limburg kijk hier. Starten doe je altijd in Hasselt!
haspengouw

 Tip! Koop een smaakpakket in ons bezoekersonthaal om onderweg de heerlijke smaken van Hasselt te ervaren. 👄

lekker eten

Lekker eten in Hasselt

Na je uitstap keer je weer terug naar de Hasseltse binnenstad, waar je rustig terug op adem kan komen. Ontdek de smaak van Hasselt met talloze gezellige eetplekjes en zonovergoten terrassen. Van gastronomisch dineren tot trendy cocktailbars, er is voor elk wat wils. Alles over eten & drinken vind je hier.

 

Heerlijk slapen in Hasselt

In Hasselt vind je een hele ruime waaier aan overnachtingsmogelijkheden. Met ruim 1200 bedden kan je kiezen voor een gevestigde waarde als Radisson Blu of Holiday Inn maar ook voor lokale boetiek hotels. Zoek je het liever kleinschaliger? Dan is er nog een ruim aanbod aan B&B's en vakantiehuisjes. Aan jou de keuze! Kijk hier voor een overzicht van logies.

maison mairie
Share this page: