Picknick

Onze favoriete picknickplekken in Hasselt

Met mooi weer is het heerlijk om te picknicken... Gezellig ergens een dekentje uitspreiden over het gras of op een picknickbank met een mand vol lekkers. In Hasselt vind je een aantal mooie locaties waar je jouw maaltijd in alle rust kan verorberen. Hier een lijstje van onze favoriete plekjes!

Blauwe Boulevard

De kop van de Kanaalkom in Hasselt werd onlangs vernieuwd en is veranderd in een nieuwe parkzone. Je kan hier picknicken met zicht op het water... Heerlijk toch? Een groene oase midden in het centrum. Er is een amfitheater, grashelling en zelfs een kiosk voor kleine evenementen.

Blauwe Boulevard

Kadettenpleintje

Hasselt heeft vele verborgen steegjes en pleintjes. Het Kadettensteegje is zo’n goed bewaard geheim — zo goed, dat we het eerst niet wilden vermelden. Loop je dit steegje in? Dan kom je uit op een onverwacht binnentuintje: een oase van groen, rust en kunst. Hier blijf je graag een tijdje zitten.

rustplekjes in Hasselt

Abdij van Herkenrode

Op de abdijsite van Herkenrode beleef je de middeleeuwse geschiedenis in het prachtige, waterrijke natuurgebied De Wijers. Verken dit land van 1001 vijvers en deponeer je koelbox op een van de originele picknickplekjes. Bij het terras van De Paardenstallen zijn picknickbanken voorzien, vlakbij de kinderspeelzone.

herkenrode

Kapermolenpark

Deze groene plek gelegen tussen de kleine en de grote ring is dé plek om te joggen, de hond uit te laten, de kinderen te laten ravotten, te skaten, ... Het park werd zopas volledig vernieuwd, waardoor je optimaal kunt genieten van natuur en omgeving, dichtbij de stadskern. 

Kapermolenpark

Japanse Tuin

De grootste Japanse Tuin van Europa bevindt zich in Hasselt! Wie rust zoekt, kan hier een bankje vinden om naar de watervallen te luisteren, de koivissen te bezichtigen en voederen of rustig rond te wandelen en te genieten van het wisselende uitzicht. Iedereen is er welkom om een eigen picknick mee te brengen en te komen picknicken. Voorwaarde is natuurlijk dat je een toegangsticket koopt en alles nadien netjes opruimt en in de vuilnisbak gooit. 

japanse tuin

Prinsenhof

Het Prinsenhof is een kasteeltje gelegen in de Hasseltse deelgemeente Kuringen. Deze plek was ooit de residentie van de graven van Loon, prins-bisschoppen van Luik. Het natuurgebied Park Prinsbeemden, dat grenst aan het kasteeltje, bestrijkt een oppervlakte van 25 hectare. Een uniek stukje groen dichtbij het centrum met jong en oud bos, open natuur, kleine en grote waterlopen. Door deze uiteenlopende biotopen tref je hier ook heel wat planten en dieren aan. Een idyllische locatie voor een zalige picknick!

Prinsenhof

Domein Kiewit

Deze mooie plek bevindt zich in het hart van De Wijers, land van 1001 vijvers. Samen met Bokrijk vormt dit natuurgebied een prachtig, aaneengesloten wandel- en fietsdomein van 800 hectare. Domein Kiewit is vlot bereikbaar met de auto, het openbaar vervoer en het fietsroutenetwerk. 

Domein Kiewit

Vredespark

Grasvelden, een wadi en avontuurlijke speelzones voor jonge en oudere kinderen maken dat het Vredespark op zonnige dagen gonst van de bedrijvigheid. Ook de hondenweide, hangmatten, banken en petanquebanen dragen bij aan de aantrekkingskracht. (Spoorwegstraat-Vredestraat)

Vredespark

Stadspark

Het heringerichte stadspark aan het cultuurcentrum Hasselt is meer dan ooit een plek om te rusten, sporten en spelen, met haar cultuurplein voor openluchtevenementen, de uitgestrekte Planckenweide en de wadi die voor natuurbeleving zorgt.

stadspark

Picknickmand bestellen?

picknick ogst
Share this page: