dromen van kleur

Dromen van kleur in Villa Verbeelding

In een droom is de tred lichter, de lucht blauwer en mag ieder kind vooral dat zijn: een kind. In de nieuwe, tijdelijke expo van Villa Verbeelding ontdek je hoe kinderen worden afgebeeld in prentenboeken en illustratie.

Over de expo

Een kind met stekelhaar (echt niet raar) of 'heerlijk helikopterhaar' (zoals prinses Arabella), verkleed als diepzeeduiker (zoals Juno in Elke dag iemand anders) of met de neus in de boeken (zoals Rosa in 151 boeken). Al deze kinderen krijgen een plek in de expo.

 

De eigenzinnige prinses Arabella van Mylo Freeman zag het licht doordat een meisje met donkere huid en kroeshaar niet kon geloven dat zij de rol van prinses kon spelen. En dan heb je Rosa die in 151 boeken heeft gekeken, maar teleurgesteld moet vaststellen dat niet één boek over haar gaat. Want als je dat wat je in de spiegel ziet, niet ziet weerspiegeld in boeken, dan vertel je een onvolledig verhaal.
 

"Verhalen zijn bij uitstek plekken waar mensen van alle leeftijden zich thuis kunnen voelen. Herkenbaarheid en representatie op een niet-stereotiepe manier geven kinderen bestaansrecht. En zo is dat ook verbonden aan welzijn: je goed voelen omdat je er mag zijn." - Kinderpsychiater en jeugdauteur Winny Ang

 

dromen van kleur

Eigenzinnige selectie (inter)nationale illustratoren en jong talent

In deze expo kom je spelende, dromende, blije, verdrietige, boze, bange, ... kinderen tegen. Niet enkel het thematische aspect beroert, maar ook de artistieke invulling. Je kan genieten van prachtige illustraties van een eigenzinnige selectie (inter)nationale illustratoren. Ook de jonge talenten - studenten Illustratie aan de Gentse KASK - kregen de kans om een plek te veroveren in de expo. Ze zetten hun favoriete jeugdherinnering op papier.

dromen van kleur

Interactieve expo voor alle leeftijden

In Villa Verbeelding blijft het niet enkel bij kijken: in iedere ruimte kan je zelf dingen doen. In de Stekelhaarkamer kan je een grappige versie van jezelf tekenen op de krijtmuur. Verder kan je de wereld letterlijk in kleur zien in de speelse kleurenkokers. Feestende figuren vormen een rondedans in de Grote en Kleine Kamer. Creëer je eigen personage en sluit aan in de dansende rij!

Kinderen (6-12 jaar) kunnen alle kamers verkennen met het kleurrijke doeblad. In het atelier kunnen bezoekers van alle leeftijden afsluiten met een creatieve opdracht: vereeuwig je favoriete jeugdherinnering op papier. 
 

dromen van kleur
  • Villa Verbeelding is een huis vol van woord en beeld. Of je nu kind bent of je innerlijke kind een bijzondere namiddag wil bezorgen: àlle leeftijden kunnen er hun hart ophalen!
     
  • Villa Verbeelding organiseert workshops (voor kinderen en volwassenen), het illustratiefestival De Verbeelders, pop-upexpo’s, … Volg @villaverbeelding of schrijf je hier in op de nieuwsbrief.
     
  • Het museum is open van woensdag t/m zaterdag en de 1ste zondag van de maand van 14-17 uur. 
     
  • Alle info vind je terug op www.villaverbeelding.be


    Foto's: Boumediene Belbachir
dromen van kleur
Share this page: