Titel

Activiteiten in Het Stadsmus

Activiteiten in Het Stadsmus

Beiaardtoren: extra openingen tijdens de zomerse Beiaardconcerten!

Beiaardtoren: extra openingen tijdens de Beiaardconcerten!
Beiaardtoren: extra openingen tijdens de Beiaardconcerten!

Muziekliefhebbers kunnen al jaren elke vrijdagavond in juli en augustus in Hasselt terecht voor zomerse beiaardconcerten. Tijdens het Beiaardfestival geven de stadsbeiaardiers en gastmuzikanten elke vrijdagavond het beste van zichzelf. Kijk voor meer informatie over het Beiaardfestival op uitinhasselt.be.

Wil je de beiaardervaring compleet maken? Bezoek dan vóór of na het concert de toren en ontdek waar de muzikanten de hemelse klanken vandaan toveren. 168 trappen brengen je van de begane grond naar een adembenemend uitzicht over Hasselt. En onderweg maak je kennis met de tijd: beieren op kleine klokjes, een oude beiaard bespelen en een luiklok luiden. In de toren is ook nog de originele 18de-eeuwse trommel te bekijken. En dan kom je in de klokkengalerij, met een zicht op Hasselt.

Elke vrijdagavond van 29 juni t.e.m. 31 augustus
De toren is tussen 19 en 22 uur toegankelijk. Om 20 uur start het concert; de toren is dan mogelijk even niet toegankelijk.

€ 4
-12 jaar, -26 jaar, 65+, sociaal tarief: € 2
Houders Uitpas Hasselt en 48-urenkaart: gratis

Theater op de Markt in Het Stadsmus - Studio Eclipse

Theater op de Markt in Het Stadsmus - Studio Eclipse, Veni Vidi Venus
Theater op de Markt in Het Stadsmus - Studio Eclipse, Veni Vidi Venus

Studio Eclipse brengt een intieme, ceremoniële ode aan de melodie van het leven, binnen en buiten de vertrouwde sterrenstelsels.
Veni Vidi Venus is een reis doorheen tijd en ruimte, waarbij het hier en nu slechts een gevolg van een dobbelsteenworp lijken te zijn. De zussen Satya en Ananta gaan op zoek naar antwoorden uit het universum. Ze komen van dezelfde planeet, leefden in dezelfde buik, en maakten een voorstelling over de waarheid van het oneindige. Met muziek en dans onderzoeken ze hoe die twee elkaar beïnvloeden. Beweging is geluid, en omgekeerd. Alles is ritme en ritme maakt de dans.
(Van en met: Satya en Ananta Roosens) 

Vrijdag 10 augustus om 19.30 uur
Zaterdag 11 augustus om 17.30 en 20 uur
Museumtuin Het Stadsmus

Tickets koop je hier.
Meer Theater op de Markt?

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Email: