Titel

Activiteiten in Het Stadsmus

Activiteiten in Het Stadsmus

Feest mee met Rikki in Het Stadsmus!

Welkom op Rikki’s feest! Het bekende konijntje van Guido van Genechten, komt naar het museum. Jij komt toch ook?

Je kan er luisteren naar leuke verhalen, knutselen en spelletjes spelen. Of wil je liever lekker knuffelen met Rikki en met hem op de foto? Luister hoe Rikkiverhalen in vreemde talen klinken tijdens onze sessies meertalig voorlezen.

En stem daarna in de expo ‘Kleurboel’ voor je favoriete kinderboekillustratie! Een leuke namiddag voor het hele gezin! 

zondag 28 oktober, van 13 tot 17 uur
3 – 8 jaar
€ 3 (inclusief spelletjes, 1 drankje en een verrassing)
 

Lezing: illustrator Guido Van Genechten (in het kader van de expo 'Kleurboel')

Lezing: illustrator Guido van Genechten over zijn werk
Lezing: illustrator Guido van Genechten over zijn werk

Met 'Rikki' werd Guido van Genechten in 1998 laureaat van illustratorenwedstrijd 'Key Colours' (die toen nog 'Prijs van de Stad Hasselt' heette). Zijn internationale carrière als kinderboekillustrator raakte in een stroomversnelling. Na Rikki creëerde Guido van Genechten nog tal van andere personages die allemaal de harten van peuters en kleuters veroveren, niet alleen in Vlaanderen en Nederland, maar wereldwijd. Tijdens deze lezing vertelt hij over zijn werk en hoe dit tot stand komt.

25 oktober om 20 uur in Het Stadsmus
€ 5
Schrijf je in (of 011 23 98 90).

Kunstendag voor Kinderen in Het Stadsmus | Kleur je kunst!

Kunstendag voor Kinderen in Het Stadsmus | Kleur je kunst!
Kunstendag voor Kinderen in Het Stadsmus

Sommige kunstenaars hebben hun eigen kleur. Bekijk het werk van Piet Stockmans in Het Stadsmus: de enige kleur die je ziet, is zijn eigen kleur blauw. Yves Klein heeft een ander soort blauw, en Anish Kapoor heeft zijn eigen matte zwart...

Hoe ziet jouw eigen kleur eruit? Appelblauwzeegroen, pimpelpaars of citroengeel? Meng verf tot de kleur die bij je past. In navolging van Piet Stockmans beschilder je daarmee je eigen kopje of bord.

18 november 2018, 14 - 18 uur
voor kinderen vanaf 6 jaar
deelname gratis

Neem zeker ook een kijkje bij Bibliotheek Hasselt Limburg, Cultuurcentrum Hasselt, Villa Verbeelding, Het Stadsmus, Modemuseum Hasselt, Abdijsite Herkenrode, CIAP of Z33.

Beiaardtoren: extra openingen tijdens de zomerse Beiaardconcerten!

Beiaardtoren: extra openingen tijdens de Beiaardconcerten!
Beiaardtoren: extra openingen tijdens de Beiaardconcerten!

Muziekliefhebbers kunnen al jaren elke vrijdagavond in juli en augustus in Hasselt terecht voor zomerse beiaardconcerten. Tijdens het Beiaardfestival geven de stadsbeiaardiers en gastmuzikanten elke vrijdagavond het beste van zichzelf. Kijk voor meer informatie over het Beiaardfestival op uitinhasselt.be.

Wil je de beiaardervaring compleet maken? Bezoek dan vóór of na het concert de toren en ontdek waar de muzikanten de hemelse klanken vandaan toveren. 168 trappen brengen je van de begane grond naar een adembenemend uitzicht over Hasselt. En onderweg maak je kennis met de tijd: beieren op kleine klokjes, een oude beiaard bespelen en een luiklok luiden. In de toren is ook nog de originele 18de-eeuwse trommel te bekijken. En dan kom je in de klokkengalerij, met een zicht op Hasselt.

Elke vrijdagavond van 29 juni t.e.m. 31 augustus
De toren is tussen 19 en 22 uur toegankelijk. Om 20 uur start het concert; de toren is dan mogelijk even niet toegankelijk.

€ 4
-12 jaar, -26 jaar, 65+, sociaal tarief: € 2
Houders Uitpas Hasselt en 48-urenkaart: gratis

Theater op de Markt in Het Stadsmus - Studio Eclipse

Theater op de Markt in Het Stadsmus - Studio Eclipse, Veni Vidi Venus
Theater op de Markt in Het Stadsmus - Studio Eclipse, Veni Vidi Venus

Studio Eclipse brengt een intieme, ceremoniële ode aan de melodie van het leven, binnen en buiten de vertrouwde sterrenstelsels.
Veni Vidi Venus is een reis doorheen tijd en ruimte, waarbij het hier en nu slechts een gevolg van een dobbelsteenworp lijken te zijn. De zussen Satya en Ananta gaan op zoek naar antwoorden uit het universum. Ze komen van dezelfde planeet, leefden in dezelfde buik, en maakten een voorstelling over de waarheid van het oneindige. Met muziek en dans onderzoeken ze hoe die twee elkaar beïnvloeden. Beweging is geluid, en omgekeerd. Alles is ritme en ritme maakt de dans.
(Van en met: Satya en Ananta Roosens) 

Vrijdag 10 augustus om 19.30 uur
Zaterdag 11 augustus om 17.30 en 20 uur
Museumtuin Het Stadsmus

Tickets koop je hier.
Meer Theater op de Markt?

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Email: