Vlot met de fiets

Fietsstalling

Je kan met je fiets op de volgende locaties terecht:

  • Groenplein (achter het oude stadhuis)
  • Capucienenplein (naast de TT-wijk)
  • Kolonel Dusartplein (naast de bib)
  • Havermarkt (tegenover het oud gerechtshof)
  • Koning Albertstraat (ter hoogte van de Century)
  • Verbindingsplein (ter hoogte van de Holiday Inn)
  • Quartier Bleu

Opgelet: Er is geen toezicht meer bij de fietsenstalling Capucienenplein en Groenplein. Deze maatregel geldt voor onbepaalde tijd.

Een fiets huren

Kom je met de trein naar Hasselt? Rij de stad in met één van de ‘blauwe’ Blue-Bike fietsen. Je kan er eentje ontlenen met je badge aan de sleutelautomaat, op eender welk moment van de dag. Voor de eerste 24 uur betaal je 1,15 euro.  Breng de fiets na gebruik terug naar de standplaats aan het station.

Ontdek de Blue-Bike

Bij het Fietspunt aan het station huur je een fiets voor een dag, een maand of een jaar. Kies uit het aanbod: (elektrische) fiets, tandem, kinderfiets, kinderzitje, aanhangfiets, bakfiets, fiets voor personen met een beperking... Heb je vragen over de beschikbaarheid en de prijs? 

Ontdek het 'Fietspunt'

In Hasselt staan 200 'groene' Mobit-fietsen verspreid. Download de ‘Mobit’-app en bekijk waar de dichtsbijzijnde fiets voor je klaar staat. Heb je een fiets gevonden? Scan dan met diezelfde Mobit-app de QR-code op het slot en start je rit. Op je bestemming aangekomen? Sluit de fiets en de app zal automatisch het einde van je rit registreren. Je mag overal naartoe fietsen. Je betaalt voor je rijtijd en parkeerplek. Voor een heen- en weerfiets aan het station betaal je 3 euro voor 24 uur. 

Ontdek de Mobit-fiets

De uitleen van de witte stadsfietsen aan de Boudewijnlaan en het Groenplein is stop gezet voor onbepaalde tijd. Je kan dus geen stadsfietsen ontlenen.