gastronomie

12 x gastronomisch tafelen

Dat Hasselt een smaakmaker is, bewijzen de vele gezellige restaurants die de stad rijk is. Met maar liefst 36 Gault&Millau restaurants en 3 Michelin restaurants kan je in Hasselt ongetwijfeld gastronomisch genieten. Laat je verwennen bij een van deze 12 toppers. 

Rosch

Een topadres in hartje van de stad! Rosch slaagt erin om met een paar producten ware smaakbommen te creëren. Het samenspel van smaken is top, de gerechten zijn af. En dan die desserts...probeer zeker het 'fairy bread’, een originele creatie rond amandel, popcorn en mango.

rosch

Ogst

Laat je verwennen bij Ogst, dat is charme in zijn puurste vorm. Zij werken uitsluitend met verse oogst en oog voor detail. Knap hoe chef Sébastien Wygaerts zijn gerechten met een paar accenten een verrassende tonus kan geven waarmee zijn bereidingen meer en meer eigenheid krijgen.

ogst

Osteria Moretti

De ganse dag kan u bij Osteria Moretti terecht voor een heerlijke koffie, een snelle hartige hap met een lekker glaasje wijn en andere Italiaanse huisbereide specialiteiten. ’s Avonds buigen zij om naar een unieke avondformule met een uitgebreid fijnproevers 4 of 5-gangen diner.

osteria moretti

Maccione

Een nieuwe stijl van pizza in Hasselt. Bij Maccione moet je zijn voor de authentieke, in de houtoven gebakken Napolitaanse pizza. Sinds 2017 staat deze pizza uit Napels op de werelderfgoedlijst van Unesco. De Napolitaanse pizza kenmerkt zich met name door de hoge luchtige korst met dunne bodem. 

Maccione pizzeria

Taratata

De naam van restaurant Taratata werd afgeleid uit het Latijn en duidt op ‘mengelmoes’ en ‘gekheid’. Het is precies die prettige, vrolijke mix die je mag verwachten bij een bezoekje aan dit restaurant, gelegen in hartje Hasselt. Chef-kok Tom Bollen zorgt er samen met zijn team voor creatieve en verfijnde gerechten met net dat tikkeltje extra.

Taratata

La Casetta

Voor een originele apéro, moet je bij La Casetta zijn. Op het menu: lokale, biologische producten die perfect gepaard gaan met het ruime aanbod aan natuurlijke Italiaanse wijnen, limonades en ciders. 

La casetta

Caracole

Bij visrestaurant Caracole geniet je van al het goede van de zee in een ongedwongen sfeer. Ruben en Geert ontvangen je met de grootste hartelijkheid in hun kleine en sfeervolle restaurant. Samen met hun kok serveren zij je mosselen, zeetong à la meunière en andere vis- én vleesgerechten om duimen en vingers bij af te likken. 

caracole

Leeuw

In dit restaurant laat Laurens in een open keuken zijn passie en creativiteit volop vrij op de vele lokale producten. Laurens Snykers kennen we nog van zijn prima restaurant Zoethout in Wellen. Sinds juni 2021 kookt hij in een prachtig pand in het stadscentrum, met een geschiedenis die teruggaat tot de 17de eeuw. Zijn nieuwe stek is vernoemd naar zijn sterrenbeeld. 

leeuw

6 Zinnen

Hier serveren ze gerechten en combinaties volgens hun eigen visie, waarbij de optimale beleving van de 5 zintuigen centraal staan. Een rustplaats in de stad, een plek waar je graag weer wil komen, waar je op je gemak bent.

Luikersteenweg 6 - www.restaurant6zinnen.be

6 Zinnen

De Kwizien

Vlakbij het rustige Jeneverplein in Hasselt bevindt zich restaurant De Kwizien waar gastvrijheid en gastronomisch genieten centraal staan. Vanuit hun open keuken weet hun chef zijn gasten culinair te verwennen met frisse en creatieve gerechten.

Kwizien Groep

Ansoler

Restaurant Ansoler is ontstaan uit de gezamenlijke droom van Jaume Soler en Anne-Sophie Breysem. Jaume brengt zijn Spaanse roots samen met de Belgische roots van Anne-Sophie. Samen brengen ze een gastronomische keuken met vaak een humoristische knipoog en eigen interpretaties van klassiekers.

Ansoler 1

Butcher Grill & Bar

Bent u op zoek naar een mooi stukje entrecote, een heerlijke ribeye, kwaliteitsvolle côte à l'os of sappige home smoked spareribs? Dan ben je hier aan het juiste adres. 

butcher

Nog meer eten & drinken

Van gastronomisch tafelen tot een teambuilding in een hippe cocktailbar: aan keuze geen gebrek in Hasselt. Kijk voor het volledige aanbod op www.visithasselt.be/nl/eten-drinken

 

 

Share this page: