Titel

Winter in Hasselt

Winter in Hasselt

Hasselt in het Wit

Ook dit jaar wordt de binnenstad onder de noemer ‘Hasselt in het Wit’ in een kerstkleedje gestoken. Tijdens twee speciale koopweekends zaterdag 10 en zondag 11 december én zaterdag 17 en zondag 18 december kan je niet alleen op zoek gaan naar het perfecte kerstcadeau. Diverse straatartiesten, muzikanten en rondlopende acts geven het shoppen net dat tikkeltje meer. Zondag 18 december vind je op het Kolonel Dusartplein (marktplein) tussen 15 en 20 uur ook de jaarlijkse Midwintermarkt. Op donderdag 22 december houden de winkels de deuren open tot 20 uur. Speciaal voor de kinderen rijdt er een vertelcaravan aan op woensdag 14 en woensdag 21 december. Wie wil kan zich laten grimeren. Wil je jouw topdag vastleggen op de gevoelige plaat? Op het Groenplein kan je met drie witte herten en een kerstboom op de foto.

www.hasseltinhetwit.be

Ice Magic Hasselt

Ontdek de wonderlijke wereld van ijssculpturen!

13 internationale kunstenaars-beeldhouwers hebben, in méér dan 120 ton ijs, een fantasierijke wereld gecreëerd....
Als bezoeker zal je er, bij een gemiddelde temperatuur van -6°C, verschillende avontuurlijke taferelen bewonderen. Het wordt een expeditie tocht naar het koudste continent.....

Voor het eerst neemt ICE MAGIC je mee op avontuur in die ijzige omgeving, al zal het er voor jou veel leuker aan toe gaan…
Een boeiende ontdekking. Plezier voor jong en oud!
Je wandelt er tussen indrukwekkende ijswanden, in kloven en op rotsen, je komt er avontuurlijke figuren tegen, ja zelfs dwerg- en  koningpinguins. Wie weet verschijnt er een  walvis aan de oppervlakte , of spot je zeehonden en zeeleeuwen op de ijsschotsen. Het wordt nog indrukwekkender wanneer je het vastgevroren expeditie schip Belgica met  Kapitein De Gerlache terug vindt. De plaats bij uitstek voor ‘selfies’.

Of gaat jouw voorkeur uit naar de ‘schuifaf’, volledig in ijs opgetrokken !

Maar Hasselt is nooit veraf! Op het einde van je wandeling tref je enkele bezienswaardigheden aan,  met als blikvanger de méér dan zes meter hoge Hasseltse reus Don Christophe, beter gekend als “De Langeman”.

Ice Magic staat opgesteld op Winterland Hasselt.

www.icemagic.eu

Winterland Hasselt

Voor een gezellige kerstsfeer moet je uiteraard naar Winterland. De schaatsbaan, het Huis van de kerstman, de overweldigende versiering,… het draagt allemaal bij tot de typische sfeer. Met het ijssculpturen festival heeft de organisatie er een extra troef bij.

Van 17/11/2016 t.e.m. 08/01/2017

www.winterland.be

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Email: