Titel

Week van de Smaak 2017

Week van de Smaak 2017

De Smaak van Morgen

Tijdens de elfde Week van de Smaak staat ‘De Smaak van Morgen’ centraal. Tussen 16 en 26 november 2017 staan we stil bij de toekomst van ons eten en onze eetgewoontes. In Hasselt kan je zowel van een aantal smakelijke activiteiten genieten, als een toekomstmenu gaan proeven bij een van de deelnemende restaurants. Met een cultureel extraatje. Tot dan? 

Restaurantactie

Klavertje 4: 

Klavertjevier is een ontmoetingsruimte waar men vijf dagen per week een warme maaltijd kan gebruiken tussen 11u30 en 14u. Iedereen is er welkom.  VZW Vriendschap baadt Klavertje 4 uit, en is een vrijwilligersorganisatie die de solidariteit tussen de mensen wil bevorderen over de grenzen heen van inkomen, sociale afkomt, godsdienst of nationaliteit.

Kom tijdens de Week van de Smaak van een menu genieten, opgebouwd rond voedselverspilling. Ingrediënten worden steeds duurder en de afvalberg hoger. Koken met voedseloverschotten betekent bij Klavertje 4 minstens evenveel smaak en kwaliteit!

Jazzoptreden op donderdag 23 november tijdens de middag

Contactinfo:

Klavertje vier

Fonteinstraat 69, Hasselt

Tel: 011 28 55 10

Email: klavertjevier@vzwvriendschap.be

 

De Levensboom

De Levensboom is een duurzaam restaurant dat gezonde voeding aanbiedt. Ze werken zoveel mogelijk met lokaal geteelde en seizoensgebonden groenten en fruit, bijna 100% biologisch en plantaardig. Alles wat er op de borden verschijnt is vers en handgemaakt, met respect voor mens en leefmilieu. Hun kaart wisselt met de seizoenen: zomergroenten in de zomer, wintergroenten in de winter. Verder werken we met volwaardige ingrediënten: geen geraffineerde producten, geen suikers: zoeten doen we met natuurlijke zoetstoffen.

Tijdens de week van de smaak bieden zij een volledig veganistisch proevertjesmenu aan.

Loop langs de Levensboom en bewonder een nieuw street art kunstwerk op het raam door Julio Colomo.

Contactinfo en reservaties

De Levensboom

Leopoldplein 44, Hasselt

Tel: 011 22 64 00

Email: info@restaurantdelevensboom.be

Website: http://www.restaurantdelevensboom.be

 

‘t Kookpunt

Het Kookpunt is een gevestigde waarde sinds 1999 in Hasselt. Zij zijn eigenzinnig en toch voor iedereen toegankelijk. Koken staat voor hen centraal, met de beste ingrediënten, soms klassiek en soms vernieuwend. Dit wordt gedaan met veel liefde in één van de oudste en mooiste gebouwen van de stad.

Contactinfo en reservaties

‘t Kookpunt

Hemelrijk 13, Hasselt

Tel: 011 72 79 69

Email: Info@kookpunt.be

Website: http://www.kookpunt.be

 

De Preuverie

De Preuverie is een klein, maar gezellig restaurant in het centrum van Hasselt. Chef Peter Van Brussel zorgt er voor een breed scala aan gastronomische specialiteiten.

Van 'slow dinner' tot 'take-away' en van vegetarische gerechten tot een zomerse barbecue op het terras, U kan het hier allemaal vinden.

Laat je verrassen door een hippe raamschildering door Gianluca Nobile, geïnspireerd door de keuken van de Preuverie!

Contactinfo en reservaties

De Preuverie

Paardsdemerstraat 21, Hasselt

Tel: 011 20 14 11

Email: Info@preuverie.be

Website: http://www.preuverie.be

 

Andere smakelijke activiteiten

  • Sips ‘n soda The Cocktailstore: SIPSNSODA is een team van gedreven bartenders dat verzot is op de momenten die cocktails creëren. In elk recept stoppen ze passie, creativiteit en vakmanschap. Tijdens de Week van de Smaak kan je – op aanvraag – een workshop cocktails maken volgen. Met Hasseltse producten! 
  • Speculaasfeesten – 18 november - Kolonel Dusartplein (12u - 18u)

  • De markt van morgen – 16 november - Capucienenplein (14u - 18u)

 

Alle info kan je vinden op

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief