Titel

TRADEMARKS voor scholen

TRADEMARKS voor scholen

Vanaf 1 oktober 2016 richt het multidisciplinaire kunstenfestival Stadstriënnale zijn schijnwerpers 100 dagen lang op TRADEMARKS. Handelsmerken zijn immers zo vaak met het product vervlochten dat ze onzichtbaar geworden zijn. Alles wat je vandaag hoort, ziet, proeft, ruikt of voelt, is echter ‘gemerkt’ of beter ‘getrademarkt’ met logo’s en verhalen. Via hedendaagse kunst, mode, design, muziek en fotografie gaat de Stadstriënnale in Hasselt en Genk op zoek naar de verhalen achter originaliteit, innovatie en persoonlijke branding. Verscheidene tentoonstellingen, socio-artistieke projecten en tientallen boeiende activiteiten nemen je mee op een 100 dagen durende rollercoaster van logomania.

Op elke locatie ontdek je een andere invalshoek. Je kan tijdens een bezoek meerdere locaties combineren of het bij slechts eentje houden. Je kan dit aan de hand van een interactieve gids doen of je maakt gebruik van het gratis lesdossier dat vanaf 29 augustus te downloaden is op www.stadstriennale.be.

Stadscampus Hasselt

In de oude gevangenis van de stad maak je in elke cel kennis met interactieve installaties die je doen nadenken over het gebruik van logo’s, multimedia en de online wereld.

Jenevermuseum/Stadsmus

Deze twee musea brengen samen een opvolger voor de succestentoonstelling over jenever- en likeuraffiches uit 1994. Kunstenares Frieke Janssens toont haar eigen idee hierover met haar Animalcoholics.

Z33

Met Manufactuur 3.0 gaat Z33 op zoek naar een antwoord op de vraag: “Hoe gaat er in de toekomst gewerkt worden in de stad?”. Kunstenaars en designers gaan op zoek naar hun rol in de stad.

Modemuseum Hasselt

Wat vertelt het label achteraan in jouw kledingstuk? Met de tentoonstelling “Label It” brengt het Modemuseum Hasselt het verhaal achter de merken en toont het onze fascinatie met namen en labels.

Cultuurcentrum Hasselt

Wie staat er in tijden van sociale media en selfies nog stil bij de notie van ‘identiteit en beeld’? Of doen we dat nu niet allemaal constant? Fotografie toont hoe we van onszelf een merk maken.

C-Mine

Muziek en mode gaan hand in hand. Een muziekclip is er niet alleen om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken. In "This is the sound of ™" dompel je jezelf onder in de wereld van hedendaagse kunst op het ritme van muziek.

Praktisch

Openingsuren

10:00 – 17:00

Maandag gesloten

Uitzondering Z33: vanaf 11:00

 

Individueel bezoek met een klas zonder gids: gratis (graag vooraf reserveren)

Interactieve rondleiding met gids: € 3 per leerling (min. 10, max. 20 leerlingen)

Voor info en boekingen: aline@stadstriennale.be

 

Vanaf eind augustus 2016 zal er een lesdossier beschikbaar zijn, waarmee je in de klas met het thema TRADEMARKS aan de slag kan gaan.

Te downloaden via: www.stadstriennale.be

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief