OPGELET!!! Aanvragen voor een groepsbezoek met gids dienen minstens 14 dagen voor de datum van het bezoek te gebeuren. ***** Rondleidingen die binnen plaatsvinden, kunnen terug aangevraagd worden vanaf 01/09/2020 met een max. van 10 personen. De volgende groep van max. 10 personen kan 1 uur later vertrekken. ***** Rondleidingen die buiten plaatsvinden, kunnen terug aangevraagd worden vanaf 01/07/2020 met een max. van 20 personen. Er kunnen meerdere groepen gelijkertijd starten naargelang de beschikbaarheid van gidsen. ***** Elke persoon is verplicht om een mondmasker te dragen tijdens een gegidste rondleiding. Buitenrondleidingen kunnen ook met gezichtsschild. Zonder één van beide, geen toegang tot de gegidste rondleiding.

't Scheep

't Scheep

In augustus 2018 verhuisden meer dan 560 personeelsleden van Stad Hasselt en OCMW naar het gloednieuwe stadhuis, ‘t Scheep. Het is de grootste verhuisoperatie in de geschiedenis van het stadsbestuur. De stadsmedewerkers zijn in een moderne en duurzame nieuwbouw van 17.000 m² geïnstalleerd. Het gebouw is een van de energiezuinigste stadsgebouwen van Vlaanderen.

’t Scheep heeft al veel tongen losgemaakt in de stad. Het gebouw is zeker meer dan alleen een architecturaal hoogstandje. Het balieplein is één van de blikvangers van het nieuwe stadhuis. Achter de gevel van de Kezerreme en achter de spiegelwand van ’t Scheep schuilen boeiende verhalen over de nieuwe werking, de architectuur en duurzaamheid.

  • De rondleiding is te boeken op vaste tijdstippen: dinsdag om 14u, 16u, 18u en vrijdag om 10u en om 14u.
  • Per tijdstip kunnen max. 2 groepen van 15 personen vertrekken.
  • Startplaats: Toerisme Hasselt, Maastrichterstraat 59
  • Duur: 2u.
  • Prijs per gids: 60 euro (Max. 15 personen per gids)