Shoppen in Hasselt

Kerstshoppen

Pakjes scoren voor je familie en vrienden? Dat kan vanaf midden december iedere dag in Hasselt, zeven dagen op zeven! Vanaf het weekend van 14 en 15 december staan er vier shoppingweekends op de agenda. 

Ook op zondag 15, 22 & 29 december zijn de winkels open van 13 tot 18 uur. Een uitgelezen moment om je eindejaarsinkopen te gaan doen! 

Winkels open op zondag

Een stad als Hasselt verlaat je nooit met lege handen. Tijdens de speciale koopweekends zijn de winkels ook op zondag open van 13 tot 18 uur. Een stad als Hasselt verlaat je nooit met lege handen. Flaneer langs etalages, snuffel in exclusieve boetieks en ontdek de nieuwste trends. Hasselt is de ideale bestemming voor een 'shop till you drop'-dag! Of maak er ineens een weekendje van en geniet 48 uur lang. Veel shopplezier gewenst! 

Koopweekends:
•    14 & 15 december
•    21 & 22 december
•    28 & 29 december
•    4 &  5 januari

Aan de handelaars: Is je handelszaak ook open en sta je nog niet in deze lijst, laat dit dan weten via dit digitaal formulier www.hasselt.be/zondagopen

Soldenshoppen op zondag 5 januari

Het startschot van de solden weerklinkt op vrijdag 3 januari. De daaropvolgende zondag, 5 januari, is het opnieuw koopzondag en zijn de meeste winkels van 13 tot 18 uur geopend. Veel shopplezier gewenst! 

Kerstshoppen

Hoe geraak je er?

In onze stad is het heel gezellig tijdens de eindejaarsperiode, en dus ook gezellig druk. Schuif parkeerstress aan de kant, en verplaats je slim naar het centrum. Zo rijden er tijdens de koopweekends gratis bussen én parkingpendels en hebben we extra parkings voorzien. De leukste weg naar je cadeaus? Die vind je op www.vlotnaarhasselt.be.

Cadeautip? Een Hasseltbon

Op zoek naar een origineel presentje? Geef een portie typisch Hasseltse sfeer cadeau. Met de Hasseltbon kan je namelijk in een 200-tal winkels en horecazaken betalen. Een gezellig dagje Hasselt-fun verzekerd! Haal je geschenkbon van 5, 10, 20 of 50 euro bij Toerisme Hasselt. 

Winter in Hasselt

Winterland, het Huis van de Kerstman, extra sfeerverlichting, Santarun, de vele gezellige kerstmarkten en - concerten toveren de stad Hasselt zeven weken lang om in de mooiste kerststad van België. Laat je volledig onderdompelen in de kerstsfeer. Laat je volledig onderdompelen in de kerstsfeer. Ontdek het hier.

Etalages komen tot leven

Winkeletalages trekken zo al de aandacht, en van 7 december tot en met 5 januari zullen enkele exemplaren je helemaal van je sokken blazen in onze stad. Ze zijn namelijk interactief. Dat wil zeggen dat je op een knop duwt en er allerlei kerstliedjes en -taferelen in actie schieten. Gegarandeerd een hit voor jong en oud. Benieuwd? Je vindt de etalages op volgende adressen: Maastrichterstraat 49 en 59, Sint-Jozefsstraat 10, Aldestraat 17 en Demerstraat 52.

Plan interactieve etalages

Laat je cadeaus duurzaam inpakken.

Een origineel pakje onder de boom? Daarvoor moet je aan de inpakstand in het oude administratieve gebouw op het Groenplein zijn. Op 14, 15, 21 en 22 december ben je er welkom tussen 13 en 18 uur op een bijzondere inpakstand. Je kan er je gekochte cadeaus duurzaam laten inpakken met recuperatiematerialen. Of je kan ook zelf aan de slag en je pakje naar hartenlust pimpen met leuke extraatjes! Zo verkleinen we de afvalberg en het is ook gewoonweg leuk om te doen!

#Hasseltkustkerst

Neem tussen 7 en 24 december een foto onder één van de maretakken bij de deelnemende Hasseltse winkels in de binnenstad en post ze op je instagram –e/of facebookprofiel. Wie weet win jij één van de leuke prijzen die dagelijks verloot worden. Vergeet de hastag #Hasseltkustkerst niet.