Shoppen Marie

Shoppen

Shoppingliefhebbers halen hun hartje op in Hasselt. Met een ideale mix van bekende merken en authentieke, heerlijk eigenzinnige Hasseltse adresjes komt ons unieke winkelaanbod tegemoet aan ieders stijl, smaak en budget. Winkelen doe je hier trouwens niet alleen in de gevestigde winkelstraten en gezellige zijstraatjes, maar ook aan het water, in het nagelnieuwe stadsdeel de Blauwe Boulevard. En pssst: combineer je winkeluitje gerust met een museumbezoek, een lekker etentje of een vleugje street art.

Hasselt shoppingstad

Hasselt biedt je heel wat unieke shoplocaties. Alom bekend is La Bottega, in de voormalige jeneverstokerij Smeets. In deze conceptstore kom je niet gewoon shoppen, maar geniet je van alles wat het leven mooi maakt. Het bijzondere interieur herbergt naast een enorm aanbod aan dames-, heren- en kinderschoenen ook eigentijdse modecollecties voor dames, jeugd en kinderen, heerlijke accessoires én een bistro.

La Bottega Interieur

Een andere geweldige conceptstore is Les Soeurs, een winkel van 3 zussen met een passie voor mode. Nog eentje die je niet mag overslaan: Oui, met een verfrissende mix van kledij, juwelen, geschenken, accessoires en design voor je interieur.

Wil je graag op ontdekking gaan in dé boetieks van Hasselt, flaneer dan eens door de Kapelstraat en Aldestraat. Of heb je een voorkeur voor lokale ontwerpers? Dan vind je zeker je gading in de alternatieve Dorpsstraat. Bij Paplou scoor je unieke kledij, juwelen, accessoires en speelgoed.

PUSH Shoppen

Skaters freestylen erop los in skateshops PUSH en Poopoostyle. Ook in de coole vintageshop 22nd Vintage verdringen jongeren zich massaal bij de 80’s- en 90’s-vondsten.

Shoppen op zondag? Dat kan ook in Hasselt.

In Hasselt winkel je van maandag tot zaterdag, van 10 tot 18 uur. Ook op de eerste zondag van de maand doen heel wat winkels de deuren open.


Shoppingzondagen 2022:

6 maart - 3 april - 1 mei - 5 juni - 3 juli - 7 augustus - 4 september - 2 oktober - 6 november - 4 december - 11 december - 18 december

Shoppingzondagen 2023:

8 januari 2023

Meer info

Hasseltbon

Ben je op zoek naar een cadeau met een lokaal tintje? Dan hebben wij een leuke tip! Geef met de Hasseltbon iemand een portie Hasselt cadeau. Met deze cadeaubon kun je in zo’n 200 lokale winkels en horecazaken betalen. Ideaal toch? Koop je bon bij Visit Hasselt of online.

Let op! De Hasseltbon is 1 jaar geldig vanaf de dag van aankoop. Deze kunnen niet worden verlengd.

Koop hier je Hasseltbon online

Hasseltbon