rustplekjes in Hasselt

Rustplekjes in de stad

Het stadscentrum krioelt van de pleintjes, parkjes en (verborgen) plekjes om tot rust te komen. 

Kadettensteeg

Hasselt heeft vele verborgen steegjes en pleintjes. Het Kadettensteegje is zo’n goed bewaard geheim — zo goed, dat we het eerst niet wilden vermelden. Loop je dit steegje in? Dan kom je uit op een onverwacht binnentuintje: een oase van groen, rust en kunst. Hier blijf je graag een tijdje zitten. Graag gedaan.  

kadettenplein

Tuin van Het Stadsmus

De mooie tuin van Het Stadsmus is een groene oase in de stad. Altijd welkom hier als het poortje open staat! In het weekend kan je een drankje bestellen in het Tuincafé en genieten op het zonnige leesterras.

Tuin van Het Stadsmus

Begijnhof

De schattige begijnhofhuisjes nemen je mee terug in de tijd. In de pittoreske tuin kan je heerlijk picknicken. Zin in cultuur? Van hieruit heb je toegang tot Z33 (huis voor actuele kunst, design en architectuur). 

Begijnhof

Kapermolenpark

Voor veel Hasselaren is het Kapermolenpark hun groene plekje nabij het stadscentrum: om te joggen, de hond uit te laten, de kinderen te laten ravotten, te skaten, … Het park werd zopas volledig vernieuwd, waardoor je vandaag optimaal kunt genieten van natuur en omgeving, dichtbij de stadskern.

Kapermolenpark