Titel

Pop-up restaurant in de Japanse tuin van 4 tot 26 maart - Yügen by Chloë & Magali

Pop-up restaurant in de Japanse tuin van 4 tot 26 maart - Yügen by Chloë & Magali

Ons pop-upavontuur vorig jaar is ons zo goed bevallen dat we geen seconde twijfelden om een nieuw pop-uprestaurant te starten hier in Limburg. Chloë heeft net haar koksdiploma behaald en is momenteel volop bezig met de start van een eigen zaak. In afwachting daarvan kunnen we onze fans al een keer van iets nieuws te laten proeven.

 

Het leuke aan een pop-up is de afwisseling. Je kan erg leuke concepten bedenken en uitwerken en elke keer iets volledig nieuws op poten zetten. Wij genieten het meest van eenvoudige gerechten, met verse pure producten. Of die nu Italiaans of Aziatisch geïnspireerd zijn, de essentie blijft hetzelfde.

 

Met Yūgen willen we de sfeer en schoonheid van de Japanse cultuur weergeven. Voor ons staan puurheid, subtiliteit en authenticiteit daarbij centraal. Een prachtige locatie als de Japanse tuin draagt alleen maar bij tot die beleving. De authentieke smaken en ingrediënten van Japan worden gecombineerd met gekende westerse invloeden in toegankelijke gerechten. Je mag daarbij natuurlijk ook nog een goed glas wijn en enkele cocktails verwachten.

Wanneer?

De popup is geopend van 4 tot 26 maart.

Zowel op weekdagen als in het weekend wordt er ontbijt, lunch en diner voorzien met een mix van typisch Japanse gerechten en dranken of westerse klassiekers met een Aziatische toets.

http://www.sistersandspice.net/yugen/

Wie zijn Chloe & Magali?

Chloe en Magali zijn twee zussen met een passie voor lekker eten. Die kregen ze al van kleins af mee. Dat bewezen ze met hun overwinning in het televisieprogramma Mijn Pop-Uprestaurant op VTM, waar ze geprezen werden voor hun warme ontvangst en liefde voor de keuken. Ondertussen hebben ze volop nieuwe projecten lopen. Ze doen aan evenementscatering, schrijven aan een kookboek met lievelings- en familierecepten en openen dit jaar hun eigen zaak.

Wat is Yügen?

"Yūgen is kijken hoe de zon zakt achter een heuvel vol bloemen, eindeloos wandelen in een gigantisch bos zonder dat terugkeren nog maar in je opkomt, aan de rand van het water staan en staren naar een boot die langzaamaan verdwijnt achter een veraf gelegen eiland, mijmeren over een zwerm wilde ganzen hoog in de lucht tussen en achter de wolken."

 

Yūgen is een concept uit de Japanse esthetiek en staat voor subtiliteit, elegantie en de kracht van de omgeving om diepere emoties op te wekken. Voor ons is yūgen de bewustwording van de omgeving rondom ons en de waardering voor schoonheid, natuur en kunst.

De omgeving van de prachtige Japanse Tuin en de aanwezigheid van subtiele, maar krachtige Japanse kunst heeft ons doen kiezen voor deze naam. In de popup brengen we graag een pure keuken in een elegant, minimaal decor die bijdragen aan dit concept.

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief