Op sleeptouw met uitbaters van een B&B of vakantiewoning

Overnachten in Hasselt? Dat is meer dan lekker ronken met je hoofd op een comfortabel kussen. In de B&B’s en vakantiewoningen krijg je er een flinke portie gastvrijheid bovenop. En … nuttige insidertips.

Mady van Stadshuisje 36 en Karolien en Dirk van La Stanza della Farfalla geven graag hun verborgen pareltjesprijs. 10 tips in de luwte van de grote trekpleisters.

Waarom een vakantiewoning of B&B?

Mady, Stadshuisje 36: “Om in je pyjama te ontbijten. Of om tot ’s avonds laat in de gezellige zithoek of de tuin
te lachen en te ‘kletsen’. Ideaal als je met een paar bevriende koppels komt. Een vakantiewoning of B&B is gewoon
veel persoonlijker én gastvrijer. En de nuttige info én glimlach zijn altijd inbegrepen.”


Het grootste voordeel?

Karolien en Dirk, La Stanza della Farfalla: “Een vakantiewoning of B&B is écht genieten. Huiselijk en warm, ook.
Wij geven altijd eerst een welkomstdrankje. Zo leer je elkaar meteen wat beter kennen. Het is fijn om te weten
wie er op ons erf loopt”, (lacht).

* Vakantiewoning Stadshuisje 36 - Gaarveldstraat 36 - 3500 Hasselt - www.stadshuisje36.be
* Bed & Breakfast La Stanza della Farfalla - Rechterstraat 12 - 3511 Kuringen - www.lastanzadellafarfalla.be

Uitbaters logies Hasselt

10 tips van onze uitbaters

 1. Babbelfiets: “Je eerste keer Hasselt? Boek een ritje met de Babbelfiets. Dat is dé startactiviteit
  voor een eerste kennismaking met de binnenstad. Je ontdekt de allermooiste plekjes in de zijstraten: unieke boetiekjes, hippe koffiebars en lokale lekkernijen. Vraag zeker naar de Prikkeldoos. Daarmee verzamel je onderweg allerlei Hasseltse specialiteiten.”
 2. Street Art: “De Hasseltse gevels pronken met kunst! Stadsgids Karolien van OWSH (Onafhankelijke Wakkere Stadsgids Hasselt, nvdr.) neemt je mee langs kleurrijke graffitiparels. Uiteraard gespekt met bijzondere weetjes en interessante info. Pal tegenover Stadshuisje 36 krijg je alvast een voorsmaakje
  van zo’n unieke kunstmuur.”
 3. Lavendelhoeve: “Zin in een fietstochtje? Huur een fiets en trap richting Abdijsite Herkenrode, in de groene rand van Hasselt. Maak zeker een stop bij Limburg Lavendel. Daar waan je je helemaal in de Provence! Even uitrusten met een lavendeljenever en lavendelpraline? Bijzonder toch!
  Nog wat energie over? Fiets dan zeker door naar de Romantische Tuin van Dina Deferme in Stokrooie!”
 4. Smaakroute: “Proeven van het lekkerste dat Hasselt te bieden heeft? Dat doe je met de Smaakroute! Een leuke wandel- en ontdekkingstocht door het stadcentrum via sfeervolle doorsteekjes. Neem gerust je tijd en geef al je zintuigen de kost. Je vindt ongetwijfeld een plekje waar je wat langer wilt blijven zitten …”
 5. Japanse Tuin: “Het lijkt een beetje cliché, maar het is dan ook de allergrootste én mooiste Japanse Tuin van heel Europa. En dat pal in de stad. Hier ga je onmiddellijk in zenmodus. Prachtige bloesems in het voorjaar, maar ook een echte must-do tijdens de warme zomerdagen en veelkleurige
  herfst. Dé plek als je eens helemaal wilt ontspannen.”
 6. Orgelconcerten: “Wie van religieus erfgoed houdt, raden we aan om de Sint-Quintinuskathedraal
  te verkennen. Klim naar de toren en ontdek onderweg alles over beiaarden, klokken en uurwerken. De jaarlijkse Orgelconcerten zijn een absoluut hoogtepunt. Nog meer rust? Ook het Heilig Paterke met zijn museum en grafkapel is aangrijpend mooi.”
 7. Wijnbars: “Jezelf belonen na al dat wandelen, fietsen of shoppen? Hasselt heeft prima wijnbars! Ideaal om even lekker te pauzeren. Of om te aperitieven vooraleer je in een van de vele goede restaurants de benen onder tafel schuift. Dito en L’Aperi Vino zijn onze favorieten.”
 8. Sky Lounge: “Voor een mooi stadspanorama moet je naar Radisson Blu Hotel. In de lift druk je op ‘19’. Enkele seconden later krijg je een adembenemend zicht over de stad. Bij mooi weer zie je zelfs de terril van Beringen. Net na zonsondergang baadt de stad in fonkelende lichtjes … Met zo’n uitzicht smaakt elk afzakkertje in de hoogste bar van Hasselt nóg beter!”
 9. Gouden straatje: “Vriendinnen met een weekendje shoppen voor de boeg, paraderen graag door
  de Maastrichterstraat. Ook wel het Hasselts Goudstraatje genoemd. Logisch. Hier liggen de unieke edelsmeden zij aan zij. Huis Pauwels Spaenjers, Multiple, ’t Juweelatelier … De mooiste sierraden?
  Die ontdek je hier.”
 10. 48u-kaart: “Hasselt mét bonus beleven? Schaf de 48u-kaart aan. Daarmee krijg je toegang tot alle musea en heel wat attracties. Je neemt gratis de bus, huurt kosteloos een fiets voor één dag en wordt  extra verwend bij tal van deelnemende handelszaken.
  Meer dan 70 voordelen … en dus in een mum van tijd terugverdiend.
Logeren in Hasselt