Omwille van het coronavirus en de socialdistancing maatregelen zijn de capaciteiten van de locaties aangepast. Stuur gerust een mailtje en we bekijken welke locatie voor jouw gezelschap geschikt is. Tot snel in Hasselt!

Z33 Huis voor actuele kunst (coming soon)

Sinds 2017 werkt Z33 aan een nieuwbouw. Het nieuwe gebouw en de gerenoveerde tentoonstellingsvleugel zullen in 2019 samen een nieuw huis voor actuele kunst vormen in het hart van de stad Hasselt.

Het ontwerp van het nieuwe Z33 is van de hand van de Italiaanse architecte Francesca Torzo. De sobere maar bijzondere buitenkant van ruitvormige bakstenen sluit aan bij de baksteenarchitectuur van zowel het bestaande tentoonstellingsgebouw Vleugel ’58 als het aangrenzende begijnhof. Als een puzzelstuk past het gebouw in zijn omgeving en vervolledigt zo de historische begijnhofsite. 

Achter deze bakstenen huid ontvouwt zich vervolgens een complex spel van verhoudingen, zichtlijnen en lichtinvallen. Openbare, ruimtelijke tentoonstellingszalen worden afgewisseld met afgesloten, intieme ruimtes. Materialiteit en tactiliteit zijn de sleutelwoorden. 

Het nieuwe gebouw zal plaats bieden aan tentoonstellingen, onderzoek, producties en samenwerkingsprojecten rond hedendaagse kunst, design en architectuur.