Lucht Hasselt

Waarom Hasselt?

Kies je voor Hasselt als de ontmoetingshub voor je event of vergadering? Goed gekozen, want in Hasselt vind je het allemaal. Smaak, natuur, muziek, kennis of kunst: met een beetje geluk kun je het zelfs combineren. De perfecte uitvalsbasis om jouw gasten meer te bieden dan alleen een meeting.

Spraakmakend Hasselt

Wist je dat de cassette werd uitgevonden op de toenmalige Philipssite in Hasselt? Inmiddels ligt daar een andere toonaangevende techsite: Corda Campus. Deze bruisende biotoop voor startende ondernemers en hightech bedrijven is een inspirerende plek om neer te strijken en ideeën op te doen. Aan de rand van het centrum ligt het Jessa Ziekenhuis, de medische voortrekker in de regio. Beide campussen staan dan weer sterk in verbinding met UHasselt, waar topprofessoren zich dagelijks inzetten voor wetenschappelijke doorbraken.

De stevig verankerde instellingen verrassen ook met unieke muziekopleidingen zoals de bacheloropleiding Pop- en Rockmuziek aan Hogeschool PXL, de enige in de Benelux! Zowel jong als ervaren talent vindt hier een geschikt podium én publiek.

Kortom: in Hasselt komen kennis, wetenschappelijk onderzoek, start-ups en innovatie samen. En jij en je team misschien ook? 

Corda Campus Water

Smaakmakend Hasselt

Al sinds jaar en dag staat Hasselt bekend als 'Hoofdstad van de Smaak' waar mode, actuele kunst en gastronomie goesting geven om de stad te bezoeken.

Hasselt telt adressen te over om jou en je collega’s of zakenpartners culinair in de watten te leggen. Van ontbijt tot en met diner. Van casual tot chic. Van kleine tot héél grote groepen. Wist je trouwens dat Hasselt dé jeneverstad van België is? Neem samen met je team de proef op de som in het Jenevermuseum voor je aan tafel schuift. Of leer meer over het samenstellen van de perfecte cocktail in  één van de hippe cocktailbars.

In de gezellige straten en doorsteekjes vind je meer dan 80 werken van internationale kunstenaars. Boek gerust een rondleiding met gids om er een aantal te ontdekken. Voel je meer voor mode? Laat je dan op sleeptouw nemen doorheen de prachtige collectie en expo’s in Modemuseum Hasselt. Ook Z33, Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur is trouwens een internationale smaakmaker. Het kunstencentrum nam zopas zijn intrek in een prachtig nieuw onderkomen. Wist je dat je op beide locaties ook kunt vergaderen of een bedrijfsevent kunt organiseren?

Aan jou om het in te vullen zoals jij dat wenst. Uiteraard helpen we je daar graag bij.

Studio Giftig

Met een hart voor groen

Hasselt is één van de weinige hoofdsteden waar je zoveel natuur zo dichtbij vindt. Het stadscentrum krioelt van de pleintjes en plekjes om tot rust te komen of te vergaderen.

Neem bijvoorbeeld de Japanse Tuin – de grootste van West-Europa! Een wel heel bijzondere locatie voor je volgende vergadering of een sessie tai chi met je collega’s. Of spring op de fiets voor een teamtochtje met gids om de omgeving (zoals Bokrijk of Abdijsite Herkenrode) te verkennen. Klinkt bijzonder, en dat is het ook! Want elk van deze locaties biedt naast een grote dosis natuur ook vele originele opties voor je bedrijfsevents, teambuildings of vergaderingen.

JT 's avonds