Ontmoet Elkaar

Ontmoet elkaar, ontmoet Hasselt

Kies je voor Hasselt als de ontmoetingshub voor je event of vergadering? Goed gekozen, want in Hasselt vind je het allemaal. Natuur, muziek, kennis of kunst: met een beetje geluk kun je het zelfs combineren. De perfecte uitvalsbasis om jouw gasten meer te bieden dan alleen een meeting. 

Leerzaam Hasselt

Wist je dat de cassette werd uitgevonden op de toenmalige Philipssite in Hasselt? Inmiddels ligt daar een andere toonaangevende techsite: Corda Campus. Deze bruisende biotoop voor startende ondernemers en hightech bedrijven is een inspirerende plek om neer te strijken en ideeën op te doen. En aan de rand van het centrum ligt het Jessa Ziekenhuis, een medische voortrekker op het gebied van cardiologie, abdominale heelkunde en urologie. Beide campussen staan dan weer sterk in verbinding met UHasselt, waar topprofessoren zich dagelijks inzetten voor wetenschappelijke doorbraken. Denk maar aan het effect van fijn stof op onze gezondheid, of, actueler nog, het voorspellen van het verloop van een pandemie. Kortom: in Hasselt komen wetenschappelijk onderzoek, start-ups en innovatie samen. En jij en je team misschien ook?

Corda Campus Water

Muzikaal Hasselt

Pukkelpop, Hasselt Live, de toonaangevende Muziekodroom – de muzikale bijenkorf van de stad – het zijn maar enkele welklinkende referenties die de stad rijk is. Geïnspireerd door deze vibe richtte Hogeschool PXL de bacheloropleiding Pop- en Rockmuziek op, de enige in de Benelux! Zowel jong als ervaren talent vindt hier een geschikt podium én publiek. Hasselt vormt de ideale backdrop voor jouw event. 

MOD Publiek Grote Zaal

Groen Hasselt

Stedelijkheid en natuur kunnen prima hand in hand gaan. In Hasselt laten we je graag ontdekken hoe. Neem bijvoorbeeld de Japanse Tuin – de grootste van West-Europa! Deze ligt op wandelafstand van het hart van de stad. Een wel heel bijzondere locatie voor je volgende vergadering of een sessie tai chi met je collega’s. Of spring op de fiets voor een teamtochtje met gids om de omgeving (zoals Bokrijk of Abdijsite Herkenrode) te verkennen. Klinkt bijzonder, en dat is het ook! Want elk van deze locaties biedt naast een grote dosis natuur ook vele originele opties voor je bedrijfsevents, teambuildings of vergaderingen. 

Kapermolenpark

Smaakvol Hasselt

Van ontbijt tot en met diner. Van casual tot chic. Van kleine tot héél grote groepen. Hasselt telt adressen te over om jou en je collega’s of zakenpartners culinair in de watten te leggen. Wist je trouwens dat Hasselt dé jeneverstad van België is? Neem samen met je team de proef op de som in het Jenevermuseum voor je aan tafel schuift. Of leer meer over het samenstellen van de perfecte cocktail in  één van de hippe cocktailbars. 

Smaakmaker: proef zeker eens van onze Hasseltse speculaas! Dit heerlijk zachte en kruidige koekje smaakt nergens zo lekker, en is behoorlijk verslavend.  Boek een speculaasworkshop bij Bakkersdochter om het geheime recept te ontdekken! 

Trentanove

Kunstzinnig Hasselt

In Hasselt vind je letterlijk en figuurlijk kunst op elke hoek van de straat. Deze street art city herbergt meer dan 80 werken van internationale kunstenaars op de meest verrassende plekken. Boek gerust een rondleiding met gids om er een aantal te ontdekken. Voel je meer voor mode? Laat je dan op sleeptouw nemen doorheen de prachtige collectie en expo’s in Modemuseum Hasselt. De ‘kleerkast’ van het museum telt maart liefst 18.000 kledingstukken en accessoires van internationale en Belgische ontwerpers. Ook Z33, Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur is trouwens een internationale spraakmaker. Het kunstencentrum nam zopas zijn intrek in een prachtig nieuw onderkomen. Alleen al voor de buitenzijde een ommetje waard. Wist je dat je op beide locaties ook kunt vergaderen of een bedrijfsevent kunt organiseren?

Kortom, Hasselt is het ideale canvas voor een inspirerend verblijf. Aan jou om het in te vullen zoals jij dat wenst. Uiteraard helpen we je daar graag bij.

Studio Giftig