Hasselt heeft natuur

Japanse Tuin

Grootste Japanse Tuin van Europa

De grootste authentieke Japanse Tuin van West-Europa ligt op wandel- en fietsafstand van hartje Hasselt. Een ideale plek om in de natuur te mediteren of alle gedachten op een rijtje te zetten. Neem zeker eens in groep deel aan een Japanse theedemonstratie of een workshop kalligrafie, zenmeditatie of … een saképroeverij.

 

 

 

Historische vrouwenabdij

Abdijsite Herkenrode was ooit de rijkste vrouwenabdij van de Nederlanden. Nu vormt dit prachtig gerestaureerde stukje geschiedenis het decor om volledig tot rust te komen. Slenter door de Kruiden- en Inspiratietuin of ga voor een stevige wandeling op één van de vele omliggende wandelpaden. In het hoofdgebouw zelf is trouwens een permanente tentoonstelling te bezoeken.

 
Herkenrode
wijers

Vijverlandschap

Herkenrode vormt ook meteen de poort naar het unieke vijverlandschap De Wijers, ook wel 'Het land van 1001 vijvers' genoemd. Lusvormige wandelroutes voeren je door een adembenemend mooie natuur. Je dwaalt tussen visvijvers met rietkragen: een biotoop voor trek- en waadvogels. Je spot er de zilverreiger en, met een beetje geluk, zelfs de visarend.