Omwille van het coronavirus en de socialdistancing maatregelen zijn de capaciteiten van de locaties aangepast. Stuur gerust een mailtje en we bekijken welke locatie voor jouw gezelschap geschikt is. Tot snel in Hasselt!

Hasselt heeft gastronomie

Kleine oppervlakte, enorm aanbod

33 Gault&Millau-restaurants en 3 Michelin-restaurants met een ster: het is bijzonder veel voor zo’n kleine stad. Die bovendien heel rock-‘n-roll is in de keuken. Dat bewijzen de 2 Jong Keukengeweld-chefs die zich onderscheiden door hun vernieuwende kookkunsten. 

 

 
 
lekker eten in Hasselt
Jenever

Borrelen

Ook is Hasselt dé jeneverstad van België. Namen als Smeets en Wissels doen vast wel een belletje rinkelen. De Amerikaanse mixoloog Jeffrey Morgenthaler schat de lekkernij zelfs hoger in dan gin. Doe zelf de test in het Jenevermuseum. Of in één van de hippe cocktailbars die volop experimenteren met jenever.

 

 

Zoete zonde

Zeg nooit 'speculoos' tegen 'speculaas' in de buurt van een Hasselaar. Deze typische lekkernij heeft immers niks te maken met het populaire krokante karamelkoekje. De echte 'speklââs' is een flinke homp, licht krokant aan de buitenkant en vanbinnen heerlijk zacht en kuidig. En redelijk verslavend. 

speculaas
Bakkerij Depaifve