Titel

Natuur als inspiratie

Natuur als inspiratie

Hasselt bruist en biedt tegelijk de nodige stilte. De vele groene oases in en rond de stad zijn ideaal om de batterijen even op te laden na een dag vol professionele uitdagingen. Maar ook om met je team tot rust te komen of zelfs … helemaal zen te worden.

Hasselt heeft de Japanse Tuin

De grootste authentieke Japanse Tuin van West-Europa ligt op wandel- en fietsafstand van hartje Hasselt. Een ideale plek om te mediteren of alle gedachten op een rijtje te zetten. Neem zeker eens in groep deel aan een Japanse theedemonstratie of een workshop kalligrafie, zenmeditatie of … een saképroeverij.

Hasselt heeft Herkenrode

Ooit was Herkenrode de rijkste vrouwenabdij van de Nederlanden. Nu proef je er van de rijke rust. Zoals in de Inspiratie- en Kruidentuinen of de vele lokale wandelpaden. Herkenrode is ook de ideale uitvalsbasis voor een groepsfietstocht mét proevertjes door de landelijke deelgemeenten van Hasselt. In de abdij ontdek je de historiek van de cisterciënzerinnen.

Hasselt heeft De Wijers

Herkenrode is ook de poort naar het unieke vijverlandschap van De Wijers: ook wel ‘Het land van 1001 vijvers’ genoemd. Lusvormige wandelroutes voeren je door een adembenemend mooie natuur. Je dwaalt tussen visvijvers met rietkragen: een biotoop voor trek- en waadvogels zoals de zilverreiger en soms zelfs de visarend.

Abonneer

Email: