Titel

Hasselt heeft kennis

Hasselt heeft kennis

Innovatie

Er borrelt wat in Hasselt. En het is niet alleen jenever. Als universiteitsstad in het hart van de Euregio distilleert Hasselt steeds meer innovatieve ideeën. Een positieve vibe, academisch onderzoek, start-ups en incubatoren zorgen voor een unieke kruisbestuiving. Boek jij binnenkort een vergaderzaal, congreszaal of aula in een van onze spraakmakende hotspots?

Industrieel verleden

Corda incubator

Ooit vond Philips de cd uit … in Hasselt. Vandaag is de voormalige site van de elektronicagigant omgedoopt tot de Corda Campus, een hotspot voor innoverende bedrijven en start-ups. Deze bruisende biotoop is een inspirerende plek om neer te strijken en ideeën op te doen. Waarom geen congres in de aula, of een meeting, workshop, seminarie of brainstorm in een van de goed uitgeruste vergaderzalen. Of breng een groepsbezoek en snuif de innovatieve vibe op.

 

Vooruitstrevend onderwijs

UHasselt

UHasselt pakt uit met toonaangevende faculteiten zoals architectuur, industriële wetenschappen en mobiliteits- en bedrijfseconomische wetenschappen. PXL is de grootste hogeschool van Limburg. hier vind je creatieve richtingen zoals PXL Media, PXL Business en - uniek voor België - PXL Music. De UCLL wisselt de onderzoeken in haar onderwijsinstellingen stelselmatig uit met de zakenwereld.

Ruimte om te dúrven

Mia-H fashion incubator

De Mode-Incubator voor Accessoires Hasselt, kortweg Mia-H, is een community van starters met ambitie in mode en accessoires. Hier experimenteren jonge bedrijven met alternatieve productietechnologieën en prototypes. Maar ook met de manier waarop het modebedrijf van de toekomst nadenkt, ontwerpt en communiceert.

Abonneer

Schrijf je in op onze nieuwsbrief