Titel

Manga en Cosplay Festival

Voor het Manga en Cosplay Festival, voor fotografen met professioneel fotomateriaal is het VERPLICHT om een Fotopas aan te vragen, kijk onderaan de pagina voor verdere uitleg.

Manga en Cosplay Festival

Manga en Cosplay Festival

Japanse Tuin Hasselt Japanese Garden Manga Cosplay Festival

Ook dit jaar keert het Manga en Cosplay Festival terug in de Japanse Tuin. Op 7 en 8 september staat de Japanse Tuin helemaal in het teken van je favoriete superhelden, manga en anime karakters, en videogame personages.

Traditiegetrouw is er ook dit jaar weer een catwalk aanwezig in de Tuin waarop cosplayers hun kostuums kunnen tonen. Ook is de Japanse Tuin in de zomer een van de mooist denkbare fotolocaties. Van het ceremoniehuis tot de warme zomerzon tovert de Japanse Tuin zich om naar een grote set om de mooiste plaatjes op te schieten.

Tijdens het Manga en Cosplay Festival komt de magie achter deze karakters tot leven in de Japanse Tuin. Of je jezelf nu voor het eerst in kostuum hijst of een doorgewinterde cosplayer bent, iedereen is welkom om deel te nemen aan de activiteiten dit weekend. En net zoals de rest van het seizoen is toegang tot de Tuin gratis voor bezoekers in cosplay.

Elk jaar komen cosplay fans samen in de Japanse Tuin om hun passie te delen met het publiek. Een geschiktere plek is er eigenlijk niet, want zelfs het begrip cosplay, een combinatie van de woorden “costume” en “play”, komt uit Japan. Ook zijn veel van de populairste kostuums gebaseerd op Japanse media.

Praktisch:

OPGELET! Verplicht voor iedereen wie met professioneel fotomateriaal werkt

NIEUW! DE FOTOPAS!

Wegens de oplopende bezoekers per jaar en de veiligheid is er besloten dat de Japanse Tuin, in samenwerking met CosplayCloud, dit jaar de fotopas zal inlassen tijdens het Manga en Cosplay festival. Wij vragen aan iedereen met professioneel fotomateriaal zich hiervoor aanmeldt, anders kan toegang tot de Tuin geweigerd worden. Aanmelden kan via http://fotopas.cosplaycloud.be

Dit geldt niet voor het maken van foto's via gsm of een kleine compacte camera. Wij verwachten wel dat elke bezoeker de huisregels opvolgt. DWZ. niet op plaatsen komen in de Tuin waar het verboden is en respectvol met elkaar omgaan. Iedereen tijdens dit weekend is een bezoeker, ook de personen in een cosplay kostuum. Dit is GEEN verbod voor fotografie maar een initiatief zodat er meer controle is over het opvolgen van het reglement. Wie zich houdt aan de regels verandert er niets. Wij vragen enkel je tijd om 5 min een gratis pas aan te vragen.

Om het evenement een vriendelijkere omgeving te maken voor alle bezoekers vragen wij om respectvol met iedereen om te gaan en de algemene huisregels ter aller tijden te respecteren.

Bij binnenkomst in de Tuin zullen fotografen zich moeten melden om foto's te mogen nemen met professioneel materiaal (DSRL camera's en lenzen) van cosplayers en bezoekers. Hierbij krijgen ze een Fotopas met hun gegevens op. Deze moet ten allen tijden zichtbaar gedragen worden op een lanyard (verkrijgbaar aan de ingang voor een kleine prijs of zelf mee te nemen) zodat iedereen wiens foto's genomen worden, weten met wie ze te maken hebben. Wie een Fotopas aanvraagt, verklaart ook dat ze akkoord gaan met een set deontologische regels rond correcte omgang met de bezoekers, cosplayers en het huisreglement van de Japanse Tuin. Zowel cosplayers, bezoekers als bevoegde personen mogen vragen deze Fotopas te zien en bij klachten, kan een fotograaf uitgesloten worden uit het event. Een geldige Fotopas is dan ook verplicht voor elke fotograaf op het event. (Met professioneel materiaal.)

De Fotopas mikt ook op een aangenamere ervaring voor bezoeker en fotograaf. Zo zal de naam van iedere fotograaf aanwezig zijn op de Fotopas. Alsook zal er een markering zijn op de Fotopas dat duidelijk maakt of fotografen hun foto's ergens online publiceren. Indien dit het geval is, zal de locatie of manier waarop de foto's te bezichtigen zijn vermeld staan op de kaart, fotopas. Zo kan iedereen zijn foto's terug vinden en de bekendheid en waardering aan de fotograaf een positieve boost geven. Kortom: goede afspraken die nagekomen worden wordt beloond met een kenteken en wie de regels overtreedt wordt aansprakelijk gesteld voor hun gedrag! Zo hopen we een veiligere en vriendelijker omgeving te creëren voor bezoekers en cosplayers, maar ook om de relatie tussen cosplayers en fotografen te versterken!

Vanaf vandaag kunt u uw Fotopas aanvragen voor het Manga en Cosplay Festival 2019 op: http://fotopas.cosplaycloud.be

Alvast bedankt aan iedereen die mee werkt om dit ambitieus project in goede banen te leiden.

Voor specifieke vragen kunt u zich het best richten tot info@cosplaycloud.be

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief