Titel

Kunstendag voor kinderen (tot 12 jaar)

Kunstendag voor kinderen (tot 12 jaar)

Zondag 18 november

Op zondag 18 november kunnen kinderen tot 12 jaar en hun (groot)ouders kunst in al haar disciplines beleven. Geniet op de Kunstendag voor Kinderen van een dag vol fijne activiteiten.

Programma

Portrettenkaart en – tekenen (5 – 12)

Maak een grappig smoelenboekje of laat je portret tekenen door een een echte illustrator: Ingrid Godon of Chris Vosters. Luister naar een kamishibai-verhaal, maak een button met je portret, teken elkaar op portretramen, stap in de portretmachine en maak een foto van jezelf. Bij elke activiteit verzamel je een deel van een gezicht. Knutsel er een origineel portret mee. In het atelier is er doorlopend een workshop.

Villa Verbeelding

 

Kleur je kunst (6+)

Wist je dat sommige kunstenaars hun eigen kleur hebben? Hoe ziet jouw eigen kleur eruit? Meng verf tot de kleur die bij je past. In navolging van Piet Stockmans beschilder je daarmee je eigen kopje of bord.

Het Stadsmus

 

Catwalk-collage (4+)

Stap letterlijk en figuurlijk in de schoenen van een model. Bekijk hoe het achter de schermen van een modeshow aan toegaat. Daarna sta je zelf in de spotlights voor een dynamische zwart-wit backstage-foto. Geef je foto daarna kleur met de levendige beelden van fotografe Marleen Daniëls.

Modemuseum Hasselt

 

Tekenen (3 - 7)

Ga met potlood en je eigen verbeelding aan de slag. Aan de hand van voorbeelden uit ‘Het Uur bij Tuur’ en ‘Het Stuur van Tuur’ toont illustrator Frank Daenen de geweldige dingen die je met je eigen fantasie kan doen.

BHL – Kuringen

 

Kunstige Middeleeuwen (5+ / 8+)

Een kunstige én middeleeuwse namiddag! Kruip in de huid van een boekbinder (8+) en maak een oud handgebonden boek met versierde kaft of weef (5+) een kunstig armbandje op een authentieke, middeleeuwse manier.

Abdijsite Herkenrode

 

Minecraft (8-12)

In het kader van de expo Minecraft Ecologies van Lodewijk Heylen kunnen kinderen deelnemen aan zijn experiment en via het spel Minecraft een ideale wereld creëren. Een wereld waar iedereen samen aan werkt.

CIAP

 

Kool (6+)

Kunstenaar Kristof Vrancken leert je waarom rode kool niet altijd rood is, dat een emulsie van rode kool bizarre resultaten oplevert op papier en hoe je zelfs met rode kool foto’s kan maken.
Z33

 

 

Shoes (3+)

In het cultuurcentrum staat de voorstelling Shoes van La Tête à L'Envers. Simone en Solange houden erg veel van schoenen. Ze behandelen ieder paar, in welke stijl of vorm ook, met de grootste liefde en zorg. Samen dissen ze ontelbare verhaaltjes op. Een speelse en poëtische voorstelling zonder woorden.

CCHA

 

 

 

 

Praktisch

zondag 18 november,
diverse locaties
www.UiTInHasselt.be/kunstendag

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Email: