Koffiebars

Sweet coffee

Twee zussen hebben drie hippe zaken geopend waar het niet enkel gezellig vertoeven is, maar waar je ook heel speciale koffies kan krijgen: bv een Sweet Sensation (capuccino met crème brûlée) of een crunchy speculaas latte. En als dat allemaal nog niet genoeg is kan je er ook nog heerlijke zelfgebakken brownies of taart bij nemen en je koffie to go krijgen.

Botermarkt 15 + Havermarkt 15 + Slachthuiskaai 3B (Quartier Blue)

www.sweet-coffee.be

Sweet Coffee Hasselt
Coffee Cafe Hasselt

Coffee Café

Coffee Cafe is een koffiebar met een knipoog naar grootmoeders tijd. Een plekje in Hasselt waar je zeker moet zijn geweest. Ontdek en proef 1 of meer van hun speciale koffiebereidingen, ijskoffies, verse chocomelk, speciale thee-mengelingen, ice tea’s of gewoon een heerlijk gebakje van eigen makelij.

Badderijstraat 6

www.coffeecafe.be

Mucho Gusto

Hier heerst een ongedwongen huiskamersfeertje. Ze hebben zelfs een eigen huismerk dat ‘Golden Brown’ heet om nog maar te zwijgen van hun overheerlijke zelfgemaakte wortelcake of brownies om slechts enkele lekkernijen op te noemen.

Zuivelmarkt 44

www.muchogustocoffee.be

Mucho Gusto Hasselt
Tarte Tatin Hasselt

Tarte tatin

Hier worden alle gebakjes met liefde gemaakt, en dat proef je niet alleen, dat 'voel' je als je binnenkomt in dit gezellige zaakje. Je wordt er onthaald met een glimlach en gaat daar ook mee buiten, na het drinken van hun overheerlijke koffie.

Walputstraat 19

www.tarte-tatin.be

Lale Coffee

Hier kom je vooral om koffie te drinken in het aangenaam warme interieur,  maar wordt je eveneens verrast door creaties zoals spinazietaart. Ook heel leuk om te proberen zijn de overheerlijke turkse hapjes bij je koffie.

Badderijstraat 3

www.facebook.com/lalecoffee

Lale  Coffee Hasselt
KingKongCoffee Hasselt

KingKongCoffee

Ook hier weer straight up no bullshit koffie. Wil je eerlijke koffie van eerlijke eigenaars dan ben je op de juiste plek. Dit is overigens misschien wel één van de bekendste koffiebars van de stad waar je praktisch het hele jaar rond op het terras kan genieten van je koffie. Een leuke extra is de grappige quotes die vaak hun Instagram sieren.

Maastrichterstraat 58

www.KingKongCoffee.be

Shanti Beans

Een heel gezellig zaakje met een retrovibe. Waar het niet gaat om een hipster koffie met veel toeters en bellen maar gewoon echt (h)eerlijke en lekkere koffie. Er heerst een hele relaxte alternatieve vibe en het is dan ook gelegen in een leuk hip straatje.

Dorpsstraat 43

www.facebook.com/pages/Shanti-Beans/

Shanti Beans Hasselt
Fietsbar

Fietsbar

Fietsbar is een fietsherstelplaats, verkoper van fietsen, bar en lunchplek onder één dak in Hasselt-centrum. 

Minderbroedersstraat 54

www.fietsbar.com

Boulebaar

Het concept: Sharing is caring. Foodsharing met verschillende bites, planken of gewoon een lunchke?

Leopoldplein 17

www.boulebaar.be

Boulebaar
Klatchbar

Klatchbar

De naam van de bar komt van kaffeeklatch of koffieklets.  Maar je kan hier ook aperitieven. Het idee is dat studenten en werkende mensen hier ’s morgens een afhaalkoffie komen kopen en vervolgens ’s avonds terugkomen voor een aperitief na het werk.

Meldertstraat 46

www.facebook.com/klatch.bar