Titel

Kinderdag in de Japanse Tuin

Kinderdag in de Japanse Tuin

Japanse Tuin Hasselt Japanese Garden Hasselt Kinderdag Koinobory Children's day

Kodomo no hi (こどもの日) is de Japanse kinderdag. De naam koinobori verwijst naar de speciale vliegers die dan worden opgehangen in de vorm van een Koi-karper. Deze karpers staan in Japan symbool voor hoop, kracht en een goede toekomst voor de kinderen. Koinobori is een bijzonder moment in de Japanse Tuin, waarbij kinderen centraal staan, maar hun ouders uiteraard ook welkom zijn.

Dit jaar slaan we de handen ineen met lokale jeugdverenigingen uit Hasselt om met spelletjes, knutselwerk en verschillende activiteiten er een onvergetelijke dag van te maken. Of je nou gek bent op kraanvogels vouwen van origami of juist graag je eigen karpervlag in elkaar knutselt, de hele dag zijn er verschillende dingen te doen voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Ook kun je naast de spelletjes de Japanse Tuin natuurlijk niet vergeten. Kom dus gezellig samen kijken naar de echt Japanse gebouwen, of misschien liever de Koi vissen voeren? Loop op de stapstenen voor de waterval langs en kom alles te weten over Japan en de Japanse Cultuur. Kom je ook spelen in de Tuin?

Datum: 5 mei 2019
Tijd: 10:00 – 17:00
Locatie: Japanse Tuin Hasselt
Kosten: 3,- (Kinderen t/m 12 jaar gratis)
Tickets koop je via deze link

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Email: