Titel

Kerstparade in het centrum - vrijdag 22 december

Kerstparade in het centrum - vrijdag 22 december

Op vrijdag 22 december trekt de Joe Kerstparade door de binnenstad! De kerstman, Rudolf het Rendier, zijn slee en de Joe-presentatoren zijn allemaal van de partij. De parade vertrekt om 18.30 uur aan het Kolonel Dusartplein en komt daar twee uur later ook weer aan.

Opgelet! Verkeerssituatie

De binnenstad wordt op vrijdag 22 december afgesloten tussen 15.30 en 22 uur  voor gemotoriseerd verkeer. De betaalparkings TT wijk, Molenpoort, Dusart en Luikerpoort blijven bereikbaar. Op het parcorus van de kerstparade geldt die dag een parkeerverbod. Hou de signalisatie in de straten dus goed in het oog. 

Parkeertips

Kerst in Hasselt

Schuif parkeerstress aan de kant, en verplaats je slim naar de parade

  • Te voet of met de fiets: Woon je niet zo ver van het centrum, kom dan te voet of met de fiets. 
  • Met de bus: Is het toch een beetje te ver, of zit het weer niet mee? Neem het openbaar vervoer. Op de website van De Lijn kan je je trip minutieus plannen. Je geeft je eigen adres en je bestemming in en je krijgt een kant-en-klaar ‘reisschema’.
  • Kom je toch met de auto? Parkeer je auto op de parking Grenslandhallen en neem de gratis pendelbus naar het stadscentrum. Deze parking heeft meer dan 3000 plaatsen en je betaalt er een vast tarief van 5 euro. Om de 15 minuten rijden er gratis pendelbussen tussen 16.00 en 22.45 uur, in beide richtingen. Van de gratis parkings Hasselt-Zuid én Boudewijnlaan rijden die dag ook pendelbussen. Tip: Mijd de verkeersdrukte rondom de kleine ring en parkeer hier. De betaalparkings in het centrum en de gratis parkings aan de stadsrand zijn ook bereikbaar. De ondergrondse betaalparking TT wijk is de hele dag bereikbaar via de Kleine Capucienenstraat. Bekijk hier het volledig overzicht: gratis parkeren of betaald parkeren.

 

Verkeerssituatie op kaart

Joe Kerstparade

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Email: