Met Yin en Yangeke naar Japan

Ga mee op avontuur met Yin en Yangeke. Wandel door de tuin, luister naar hun verhaal en ontdek waarom keizer Tengoku het laat stormen en bliksemen. Oefen samen met Yangeke tai chi: beweeg en kom tot rust. Achteraf mag je een bijzondere steen van Yin mee naar huis nemen.

Soms zie je in het park mensen langzame, zachte bewegingen doen. Alsof de bewegingen in elkaar overvloeien. De mensen stralen dan rust uit. Dat is tai chi.

Wil je met je kinderen die rust ervaren? Wil je dit met je gezin beleven? Kom dan zeker langs op de laatste zondag van de maand en doe met je kinderen tai chi in de Japanse Tuin. Je hoeft geen tai chi beoefenaar te zijn. Iedereen kan het! Je hoeft zelfs geen sporter te zijn. De bewegingen zijn heel eenvoudig.

Je start bij een bord met daarop een QR-code. Als je die inscant, hoor je het verhaal van Yin en Yangeke en hun avontuur in Japan. Het is een mooi luisterverhaal. Dat verhaal en het plannetje van de wandeling vind je trouwens ook terug in de folder die je krijgt bij de inkom.

Dan doe je de zachte beweging volgens de uitleg en foto's op het bord. De oefeningen zijn geschikt voor elke leeftijd en kun je achteraf thuis nog doen met je kinderen. Daarna wandel je door naar het volgende bord, waar je meer te horen krijgt over het verhaal van Yin en Yangeke, en de volgende oefening kan doen. De spanning stijgt. Op een speelse manier ontdek je zo de tuin én tai chi, samen met jouw kinderen en op jouw tempo.

De wandelroute en oefeningen zijn compleet af te lezen op de borden die op zondag door de tuin heen geplaatst worden. In de middag zijn er tussen 14:00 en 17:00 vrijwilligers van Tai Chi Wuwei aanwezig om je op weg te helpen met de wandelroute.

Wil je dit graag in een groep beleven en samen met een lesgever tai chi beoefenen? Dan kan dat ook. Om 14:30 en 15:30 organiseren we een groepswandeling. Een vrijwilliger van Tai Chi Wuwei Hasselt zal het verhaal vertellen en de bijbehorende oefeningen geven. Deelname is gratis en er zijn 15 plaatsen beschikbaar per wandeling, dus schrijf je snel in via japansetuin@hasselt.be.

Tai chi voor kinderen vindt plaats op de volgende dagen:

28 juli
25 augustus
29 september
27 oktober

tai chi voor kinderen for kids wolkenhanden cloud hands rest relaxation child friendly

Verhaal Yin en Yangeke

Met Yin en Yangeke naar Japan

Beluister hier het volledige verhaal van Yin en Yangeke in Japan. Het verhaal ter begeleiding van tai chi voor kinderen in de Japanse Tuin.

Tekst: Sabrina Santillo
Stem: Lucette Verboven
Opname: Studio Bat Productions
Foto: Roland Hermans