Op aanvraag: Creatieve activiteiten

Aanvragen voor creatieve groepsactiviteiten moeten 14 dagen op voorhand aangevraagd worden

Origami - Papier vouwen

Origami is de traditionele Japanse papiervouwkunst. Ori betekent in het Japans 'vouwen', en gami is Japans voor 'papier'.  Het doel van origami is een blaadje papier te veranderen in een kunstwerk door het te vouwen.
Bij het traditionele origami is het niet toegestaan het papier te knippen of lijm te gebruiken, er mag alleen gevouwen worden.

Wil jij ook een origami meester worden en vanuit papier prachtige beelden maken? Schrijf je dan in als een groep en krijg les van onze origami meester.

Reservatie en vragen: shigemiekhart@gmail.com

Origami

Kirie - Knippen

Kirie of Kirigami betekent letterlijk "gesneden afbeelding".  Ga creatief aan de slag met het knippen van papier en inspireer je op de seizoenen, de natuur en verschillende soorten feesten.

Reservatie en vragen: shigemiekhart@gmail.com

Kirie

Furoshiki - Een inpakdoek

Een Furoshiki is een soort traditioneel Japans inpakdoek dat wordt gebruikt om kleding, geschenken of andere goederen te vervoeren. Het is één van de meest historisch belangrijke alledaagse accessoires van Japan, de geschiedenis van furoshiki is er een die meer dan 1200 jaar teruggaat. Leer de kunst van dit eeuwenoude ambacht.

Reservatie en vragen: shigemiekhart@gmail.com

Furoshiki

Kalligrafie - Japans schrijven

Kalligrafie is de kunst van het schoonschrift, in Japan wordt kalligrafie nog steeds hoog gewaardeerd.
Japanse karakters dienen op één bepaalde wijze geschreven te worden. De karakters zijn opgebouwd uit lijntjes en de volgorde waarin deze geschreven dienen te worden, evenals de schrijfrichting van een lijn (meestal van links naar rechts en van boven naar beneden) ligt per karakter vast..
Een kalligraaf kan er lang over doen om één bepaald karakter te kalligraferen, hij moet eerst zijn geest helemaal klaarmaken en dan opeens kan hij in een aantal halen achterelkaar het karakter schrijven.
Het is al een kunstwerk op zich.

Kom je verdiepen in de kunst van het Japans schrijven.  Met penseel en inkt leer je de basistechnieken van de Japanse kalligrafie. 

Reservatie en vragen: shigemiekhart@gmail.com

Kalligrafie

Bento box - Lunch box

Bentō is van origine een eeuwenoud en populaire Japanse lunch, maar tegenwoordig wordt het ook veel gegeten in de Verenigde Staten en in Europa.
Een bento is een gezonde maaltijd, mooi opgemaakt in een bentobox.
Een bentobox kenmerkt zich door de verschillende vakjes om voeding van elkaar te scheiden. 

Heb jij thuis een kieskeurige eter? Dan is bento dé manier is om gezonde voeding aantrekkelijk te maken en dat het een positieve oplossing biedt voor het niet willen proeven of eten.

Reservatie en vragen: shigemiekhart@gmail.com

Bento box

Ikebana - Japans bloemschikken

Ikebana betekent letterlijk “levende bloemen”  Ikebana is de Japanse kunst van bloemstukken maken.
Het wordt ook wel "kadō" genoemd — "de weg van de bloemen".
In tegenstelling tot de kunst van het bloemschikken in de westerse wereld, waar vooral de kwaliteit van de bloemen voorop staat, is de Japanse bloemschikkunst gericht op het scheppen van een fraaie compositie. 

Het is een kunstvorm die altijd en overal en door iedereen kan beoefend worden. De kunstvorm bestaat inmiddels al bijna duizend jaar en is gebaseerd op boeddhistische rituelen.

Reservatie en vragen: shigemiekhart@gmail.com

Ikebana