Manga en Cosplay - JT Contest

NIEUW - NIEUW - NIEUW - NIEUW

Van 1 september tot 30 september 2020

 

Naar aanleiding van de annulatie van het Manga en Cosplay Festival organiseren we de JT Contest. JT Contest is een cosplaywedstrijd die volledig via Instagram verloopt. Itami, zusterstad van Hasselt, zal ook meedoen aan deze wedstrijd. Er zijn verschillende categorieën waarvoor prijzen zullen uitgereikt worden en de winnaars zullen net zoals bij andere cosplaywedstrijden verkozen worden door een jury.

 

Deelnameperiode: 1 september 2020 – 30 september 2020

Bekendmaking winnaars: 7 oktober 2020


Om mee te doen gebruik je drie hashtags:

#JapanseTuin #JTContest en de derde hashtag is de categorie waarin je meedoet. De lijst van categorieën vind je hieronder.


Manga en Cosplay

Categorieën

Deelname aan verschillende categorieën is mogelijk met één inzending. Bv.: #JTBestCosplaySolo + #JTBestCraftsmanship + #JTAudienceChoice.

Gezien de regels zijn sommige combinaties ook niet mogelijk. Bv.: #JTBestCosplayGroup + #JTBestCosplaySolo, #JTBestAct + #JTBestCraftsmanship.

 • #JTBestCosplaySolo

Heb jij die ene cosplay die de jury wegblaast met een wow-effect? Doe dan zeker mee voor deze prijs. Zowel gekochte als zelfgemaakt cosplays komen in aanmerking voor deze prijs. De prijs heeft een waarde heeft van ± € 100.

Deelnamevoorwaarden:

 1. Plaats minimum 2 foto´s van jezelf in cosplay
 2. De foto´s dienen met dezelfde cosplay te zijn
 3. De foto´s mogen slechts één en dezelfde persoon te bevatten.
 • #JTBestCosplayGroup

Hebben jij en je vrienden een super coole groepscosplay? Dan is dit dé categorie voor jullie. Net als voor de categorie Best Cosplay Solo zal er een prijs worden uitgereikt met een waarde van ± € 100 voor de groepscosplay die de jury het meest heeft kunnen bekoren. Zowel zelfgemaakte als aangekochte cosplays komen in aanmerking.

Deelnamevoorwaarden:

 1. Plaats minimum 2 foto´s van jullie in cosplay
 2. Een groep bestaat minimum uit 2 personen
 3. De foto´s dienen met dezelfde cosplays te zijn
 4. De foto´s dienen dezelfde personen bevatten
 • #JTBestCraftsmanship

Ben jij die creatieveling die zijn of haar eigen cosplay helemaal zelf maakt? Zin om je creatie en je vaardigheden te tonen? Dan is deze categorie helemaal voor jou! De cosplays in deze categorie dienen door de cosplayer zelf gemaakt te zijn. Props mogen aangekocht zijn, maar hoe meer je je goede vaardigheden kan tonen hoe beter. De prijs die misschien wel op jou wacht heeft een waarde van ± € 100.

Deelnamevoorwaarden:

 1. Je cosplay dient zelf gemaakt te zijn
 2. Plaats minimum 2 foto´s van jezelf in cosplay
 3. De foto´s dienen met dezelfde cosplay te zijn
 4. De foto´s mogen slechts één en dezelfde persoon bevatten
 5. Eindig je fotoreeks met minimum 3 foto´s die de voortgang van je cosplay en eventuele props duidelijk weergeven
 • #JTAudienceChoice

Dit is de enige categorie waarover de jury zich niet zal buigen. De winnaar wordt gekozen door de hoeveelheid likes die de post heeft op Instagram. Zowel zelfgemaakte als aangekochte cosplays komen hiervoor in aanmerking. De prijs voor de cosplay die het meeste liefde van het publiek kreeg, is ± € 50 waard.

Deelnamevoorwaarden:

 1. Plaats minimum 2 foto´s in cosplay (individueel of als groep)
 2. De foto´s dienen met dezelfde cosplays te zijn
 3. De foto´s dienen dezelfde personen te bevatten
 • #JTBestAct

Heb je zelf of samen met je vrienden een toffe act? Waag dan zeker je kans in deze categorie. In deze categorie kan je verschillende talenten tonen. Dansen of acteren; voor welke ga jij? Wie weet win jij of je vriendengroep wel de prijs ter waarde van ± € 50.

Deelnamevoorwaarden:

 1. De post bevat slechts 1 video
 2. De video heeft een duur van maximum 1 minuut
 3. De video mag niet opgesplitst worden in twee of meer delen in één post of over meerdere posts.
 4. Een script of muziek is noodzakelijk
 • #JTBestPose

Altijd diegene geweest met vindingrijke of spot-on poses van het personage dat je cosplayt? Overtuig onze jury en win een prijs ter waarde van ± € 50.

Deelnamevoorwaarden:

 1. Plaats minimum 2 foto´s van jezelf in cosplay
 2. De foto´s dienen met dezelfde cosplay te zijn
 3. De foto´s mogen slechts één en dezelfde persoon te bevatten.

Regels voor deelname

 • Deelnemers dienen minimum 18 jaar oud te zijn.
 • Elke inzending dient de titel van de anime/manga/serie/film/… te hebben en de naam van het personage te bevatten. Originals geven enkel de naam van hun creatie mee.
 • Inzendingen kunnen enkel gebeuren via een instagrampost en niet via de verhalenfunctie van de app. Je foto zal namelijk verloren gaan tegen de tijd dat de jury de inzendingen zal evalueren.
 • Vergeet zeker niet de hashtags #JapanseTuin #JTContest en #JT[vul hier de naam van de prijscategorie van deelname in] toe te voegen in je post.
 • Eén persoon kan aan meerdere categorieën deelnemen en mag meerdere inzendingen doen. Elke inzending gebeurt via een nieuwe instagrampost.

Check zeker je instagrampost voordat je ze online plaatst. De jury kan je inzending namelijk niet in overweging nemen als je iets vergeten bent of je niet aan de regels houdt.

Waag jij je aan deze online cosplay wedstrijd?

Deze wedstrijd is een organisatie van de Japanse Tuin Hasselt en Stad Hasselt i.s.m. Stad Itami