Kersenbloesemseizoen - Hanami

Van 1 april tot 30 april 2022

In Japan wordt er elk jaar via televisie en radio gretig naar afgeteld: de kersenbloesemperiode. In de Japanse Tuin van Hasselt doen we het dan ook niet anders! Met hun 225 exemplaren zijn ze de trots van de Japanse Tuin en elk jaar kijken we vol verwachting uit naar deze gebeurtenis.
Op 1 april opent de Tuin officieel zijn deuren, als bezoeker kan je genieten van de kerselaars in beginnende bloei. Hoe ver en zelfs of ze wel openstaan, weten we natuurlijk nooit op voorhand. Dat is volledig afhankelijk van het weer. Allemaal duimen dus, voor een fijn en bloesemrijk evenement!  (voor de stand van de bloesems, houd je best onze Facebookpagina in de gaten).
Er zullen in de weekends ook heel wat eet- en drankstandjes voorzien zijn, zodat iedereen lekker kan picknicken. Je eigen picknick meenemen is natuurlijk ook toegestaan!

Over kersenbloesems:
De kerselaar of Sakura (桜), en voornamelijk de kersenbloesem, heeft een rijke symboliek in de Japanse cultuur. De kersenbloesems symboliseren wolken die op hun beurt weer staan voor de vlietende aard van het leven. De kersenbloesems visualiseren die kortstondigheid en herinneren ons aan het belang om dierbaar om te gaan met je leven en je naasten.

De kersenbloesem heeft ook een belangrijke maatschappelijke symboliek in Japan. Zo is één enkele kersenbloesem delicaat en fijn, maar opgaand tussen alle anderen vormt het net één groot prachtig boeket. Op dezelfde manier is één mens maar beperkt in zijn capaciteit maar  door samen te werken met anderen kunnen we zoveel meer bereiken. Zo zijn de kersenbloesems een ode aan de natuur maar ook aan het potentieel van de mens.

 Koop je ticket aan de kassa

Kersenbloesem