Ikebanalessen Japanse Tuin

Ikebana lessen

Zin om de bijzondere wereld van de Japanse bloemschikkunst te ontdekken met je eigen creativiteit? Elke maand organiseert de Japanse tuin een workshop Ikebana onder leiding van Els Claes. Wees welkom om tijdens een van deze sessies verschillende bloemen te schikken volgens de regels van de toonaangevende Ikebanaschool “Ikenobo”, de oudste Ikebanaschool van Japan. Daar elk seizoen, elke maand verschillend is, gaan we telkens een andere uitdaging aan om een nieuwe schikking te creëren.

Meer informatie over Els Claes en Ikebana kunt u vinden op haar website, of op de website van de Ikebanaschool 'Ikenobo'.

Praktisch:

  • Per sessie zijn er 6 plekken beschikbaar, minimumleeftijd 9 jaar.
  • Duur: Van 14u tot 16u
  • Prijs: € 25,- p.p., toegang Tuin en bloemen inbegrepen (senioren 65+ € 23,50 p.p., UiTpas en kinderen < 12 jaar € 19,- p.p.).
  • Vaas, schaar en toebehoren wordt van tuin geleend.  Bloemen mogen mee naar huis genomen worden dus best een klein plastiek tasje of zo meebrengen.
  • Mondmasker verplicht bij het binnen komen van de ruimte en tijdens de workshop.

Als je in aanmerking komt voor één van de reductietarieven hierboven, neem dan rechtstreeks contact op met japansetuin@hasselt.be.

Hoe inschrijven?: Klik op de dag van uw keuze

Aankomende data voor 2021:

Zaterdag 17 april 2021

Zaterdag 22 mei 2021

Zaterdag 26 juni 2021

Zaterdag 21 augustus 2021

Zaterdag 25 september 2021

Zaterdag 16 oktober 2021

Ikebana Japans Bloemschikken Japanese Flower Arrangement Japanse Tuin Hasselt Japanese Garden