Het Obon Festival - Obon Matsuri

Vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus 2022: Van 18u tot 23u30

Op 12 en 13 augustus vieren we in de Japanse Tuin het Obon Festival (Obon Matsuri). Obon is een van de beroemdste traditionele feesten van Japan en wordt gevierd met verschillende kermissen, spelletjes en zomerfestivals.
In de Japanse Tuin vieren we Obon met een speciale nocturne van 18u tot 23u30, een zeldzame kans om de Japanse Tuin in de avond te kunnen bewonderen. 

Ook tōrō nagashi, de Japanse traditie van het te water laten van kleine lantaarns, zetten we graag voort in de Japanse Tuin. Na het vallen van de avond licht de Japanse Tuin op bij het vuur van de kleine drijvende lantaarns, en verandert de vijver voor het ceremoniehuis in een zee van lichtjes.
 
Bezoekers zijn welkom om deel te nemen aan deze traditie, ze krijgen een gratis lantaarn om op het water te zetten, om zo samen met ons de tuin te versieren.  Ook zijn er cateraars aanwezig die jullie enkele Japanse lekkernijen aanbieden.

Obon is een traditie die meer dan 500 jaar teruggaat, waarbij mensen zich richten op het herdenken van hun voorouders. Hoewel Obon door heel Japan gevierd wordt, verschillen de gebruiken soms erg per regio. Zo zijn er verschillende tradities voor zang, dans en eten, en ook verschilt de datum soms per gebied. Het feest wordt wel altijd in de zomer gevierd.
 
obon matsuri