Chrysantenfestival - Kikumatsuri

Zaterdag 16 oktober tot zondag 24 oktober: Van 10u tot 17u

Elk jaar organiseert de Japanse Tuin het Kikumatsuri (Chrysantenfestival) als finale hoogtepunt van het seizoen. Ook dit jaar presenteert de Japanse Tuin een nieuwe editie waar een weelde aan chrysanten de tuin zal transformeren tot een kleurrijk bloementapijt.

De chrysant is in Japan een bloem met een lange geschiedenis en wordt geassocieerd met een lang leven en verjonging omwille van het oorspronkelijk medicinaal gebruik van deze bloem. Al snel na zijn introductie uit China in de 6de eeuw werd de chrysant een favoriet van het Japans volk waaronder de keizerlijke familie. Zij maakten er zelfs hun keizerlijk symbool van dat zo gebleven is tot op de dag van vandaag.
Daarnaast staat deze bloem symbool voor de herfst en de (rijst)oogst die dan plaats vindt. Het concept van een chrysantenfestival is zelfs niet nieuw; de eerste editie werd al in 910 georganiseerd.

Dit jaar wordt de uitwerking van het Chrysantenfestival verzorgd door Regine Motmans. Zij koos voor ‘Mugen – Infinity’ als thema dat zal terugkomen in verschillende stukken. De oneindigheid kan men ook vinden in de chrysant zelf, de bloem is een mooi voorbeeld van de gulden snede, een visuele voorstelling van de fibonacci-spiraal. Een detail van de chrysant dat we nu willen belichten en uitvergroten in deze editie 2021. 

Tickets voor het festival kan je verkrijgen aan de kassa.  Op voorhand reserveren is niet meer nodig!

Op maandag 18 oktober is de tuin gesloten!

chrysantenfestival