Horecabon stappenplan

De horeca-app maakt het heel eenvoudig om via het scannen van de QR-code deze bon te aanvaarden en toe te voegen aan een overzichtslijst om vervolgens de uitbetaling bij stad Hasselt digitaal aan te vragen. Voor de toegang tot deze app ontvang je nog een aanmeldingsmail met een link naar je persoonlijke account. Heb je géén aanmeldingsmail ontvangen ? Geef dit even door via horeca@hasselt.be .

Het scannen van de horecabon kan je op elk toestel met een camera, dus een smartphone, tablet of laptop. Mocht er toch een probleem zijn met je camera, is het eveneens mogelijk om deze manueel te verwerken.

De horecabon

 • heeft een unieke identificatiecode (QR-code) en een glanzende balk aan de achterzijde 
 • mag gebruikt worden voor consumptie van eten en drinken ter plaatse
 • wordt door de ondernemer bij ontvangst als betaalmiddel gedeactiveerd via de horeca-app
stappenplan horecabon

Hoe werkt de app?

Stap 0 : Installatie van de app

 • Klik op de "link" in de aanmeldingsmail en geef toestemming om een snelkoppeling te maken op je startscherm, of bureaublad. Deze link omvat de een unieke toegang tot je persoonlijk ondernemersprofiel binnen de horeca-app en is gebaseerd op je vestigingsnummer. Deze link vervangt een effectieve usernaam/wachtwoord combinatie zodat je dit niet moet onthouden en je enkel de link dient aan te klikken. Je draagt echter zelf wel de verantwoordelijkheid aan wie je deze link doorgeeft!
 • Geef vervolgens toestemming voor de app om de camera van je smartphone (toestel) te gebruiken. Zonder deze toestemming zal scannen niet mogelijk zijn!

Stap 1 : ontvangen van de horecabon

 • Bij het aanvaarden van de horecabon, zie je aan de achterzijde de unieke QR-code (een uniek nummer) en een licht glanzende balk onder de code. Deze glanzende balk is het bewijs van authenticiteit.
 • Als je een horecabon wil inscannen, start je de applicatie op

Stap 2 - 5 : scannen van de horecabon

 • Je scant de QR-code op de achterzijde van de horecabon (stap 2)
 • Als het inscannen gelukt is, krijg je het meldingsscherm "Horecabon, succesvol gescand" (stap 3)
 • Als het inscannen niet lukt, krijg je het meldingsscherm "Helaas, er ging iets mis" (stap 4)
 • Je kan de QR-code opnieuw proberen te scannen of de horecabon proberen te ontwaarden door de unieke code manueel in te geven. (stap 5)
 • Als ook stap 5 met de ingave van de unieke code niet lukt, dan is deze bon vermoedelijk al een keer gebruikt en kan je deze niet als betaalmiddel aanvaarden.

Stap 6 : betalingsoverzicht

 • Via de applicatie heb je steeds een overzicht van het totaal aantal gescande bonnen, de bonnen waarvoor je nog de uitbetaling van stad Hasselt tegoed hebt en het aantal bonnen waarvoor uitbetaling gevraagd werd. Nadat er een eerste uitbetalingsmoment is geweest ga je dit ook zien op het overzichtsscherm. (stap 6)

We raden aan om de bon bij ontvangst meteen te scannen en de bon bij te houden om de kans op fouten of misbruik van reeds gebruikte bonnen te verkleinen.

Je hebt het stappenplan goed doorlopen en je hebt een probleem of vraag die nog niet in de FAQ staat. Stel dan je vraag via het formulier en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Vraag / melding horecabon 

Betalingsmoment en vestigingsgegevens

Voor de uitbetaling van de reeds geïnde bonnen dienen wij als stadsbestuur over je IBAN-nummer en meerdere bedrijfsgegevens te beschikken. Hiervoor ontvang je van ons voor het eerste betalingsmoment een controlemail. Via een unieke link in deze controlemail zullen we je vragen je gegevens te controleren en te vervolledigen. Bij het ontbreken van meerdere gegevens kunnen wij helaas niet tot uitbetaling overgaan.

We voorzien maandelijks een betalingsmoment. Het kan een veertiental dagen duren voordat het bedrag van de ingescande horecabonnen op je rekening staat omdat het uitbetalingsproces binnen de stad Hasselt doorlopen moet worden. De gebruiksvoorwaarden en het reglement voor de horecabon kan je steeds raadplegen

Veel voorkomende vragen

1. Ik heb een horecazaak in Hasselt die voldoet aan de voorwaarden, maar ik heb geen link ontvangen. Waar kan ik me aanmelden zodat ik ook horecabonnen kan ontvangen?

Dit kan door een e-mail te sturen naar horeca@hasselt.be of op horecabon.hasselt.be

2. Kan ik de app ook gebruiken op een laptop of op PC?

Ja dat kan, je dient enkel op de link te klikken die in de e-mail zit. Om de horecabonnen te kunnen inscannen gebruik je de camera van je laptop of een externe camera voor een PC. Indien je niet over een camera beschikt kan je de bonnen ontwaarden door de unieke code in te geven. 

3. Wat zijn de voorwaarden om horecabonnen te kunnen aanvaarden?

Je kan de voorwaarden lezen in het reglement.

4. In de app staat dat de bonnen zijn uitbetaald maar er werd nog niets gestort op mijn rekening?

Tussen het maandelijkse uitbetalingsmoment in de applicatie. Dit is het moment dat de tellers in je app (scans, nog te innen en uitgekeerd) worden aangepast en het moment dat het bedrag op je rekening wordt gestort kan een 14-tal dagen zitten. Het uitbetalingsproces binnen de stad Hasselt dient doorlopen te worden alvorens het bedrag wordt overgeschreven.

 

Contact