Horecabon

Lekker genieten met je 5€ horecabon in de gezellige bistro’s, caféetjes, resto’s en koffieshops met sticker ‘IK DOE MEE ".

Met een symbolische ‘high five’ ondersteunt het Hasseltse stadsbestuur de meer dan 500 horecazaken in haar stad. Eén van die vijf maatregelen is een horecabon t.w.v. 5 euro. Deze week start de huis-aan-huisbedeling van de bonnen. In totaal gaat het over 77.618 horecabonnen voor 36.100 Hasseltse gezinnen. De bedeling start op maandag 15 juni, als alles vlot verloopt is de bedeling op vrijdag afgerond.

Het uitbreiden van de terrassen, afhaalstroken voor restaurants, het afschaffen van de terrasbelasting in 2020 en het lanceren van de website shopinhasselt.be… deze vier maatregelen vervolledigen de high five die voor een duw in de rug van de Hasseltse horeca moet zorgen. “Met de nodige veiligheidsmaatregelen mag de Hasseltse horeca opnieuw volk over de vloer en op hun terrassen verwelkomen. Een belangrijke stap om het ‘nieuwe normaal’ draaglijk te maken”, aldus burgemeester Steven Vandeput. “Met de horecabon willen we Hasselaren een extra reden geven om opnieuw te genieten van de lokale horeca. Elke Hasselaar ontvangt een exemplaar, hij of zij kan de bon tot en met 31 december van dit jaar verzilveren bij één van de deelnemende horecazaken, je herkent de deelnemende horecazaak aan de raamsticker. We willen dat iedereen zoveel mogelijk van de zomer kan genieten, maar het is belangrijk om het nog steeds veilig te houden voor jezelf en anderen. Ook de komende periode is het belangrijk om voorzichtig te blijven, voldoende afstand te houden en de exitmaatregelen toe te passen.”

Horecabon raamsticker

Contact