Campagnebeeld van de expo 'Vanwege de vrienden. Erfgoed is goud waard'

Expo 'Vanwege de vrienden. Erfgoed is goud waard'

Het Stadsmus, het stadsmuseum van Hasselt, heeft zelf al een lange voorgeschiedenis. Van een klein museum met 174 voorwerpen in het begin van de 20ste eeuw tot het museum zoals het nu is: deze evolutie zou niet mogelijk geweest zijn zonder de inzet van een groep enthousiaste mensen. Stadsmuseum Hasselt vzw zorgde de voorbije 45 jaar voor tentoonstellingen en activiteiten, maar ook voor de uitbreiding van de collectie. 

Stadsmuseum Hasselt vzw zorgde ervoor dat de collectie van het museum sterk uitbreidde. Ze kocht maar liefst 584 stukken aan, die ze allemaal aan het museum schonk. De schenkingen bestonden vooral uit keramiek (239 voorwerpen) en munten (61 stuks), maar ook zilverwerk, kunstwerken, affiches, klokken, …  De tentoonstelling toont een keuze uit de honderden grote en kleine aanwinsten die Stadsmuseum Hasselt vzw voor het museum verworven heeft.

Ondertussen heeft het museum al jaren vaste medewerkers, maar nog steeds staat de vzw het museum met haar expertise bij.  

Bewonder van 30 oktober 2021 tot 31 december 2022 deze expo over de geschiedenis van Het Stadsmus en Stadsmuseum Hasselt vzw in de tentoonstellingsruimtes van Het Stadsmus.