Zicht op expo Ménage à deux

Ménage à deux brengt collectiestukken van Het Stadsmus samen met hedendaagse kunstwerken. Het resultaat? Een verrassende dialoog.


In de expo werp je een blik achter de schermen. Je verkent eeuwenoude objecten uit het depot van Het Stadsmus. Stukken die meestal nog niet eerder in het museum te zien waren, zijn voorzichtig naar het museum overgebracht en door curator Lut Maris naast hedendaagse kunstwerken geplaatst.


Hoewel tussen de oude objecten en de recente kunstwerken soms een tijdsverschil van enkele eeuwen zit, merk je toch al snel verbanden en contrasten op. Soms op basis van inhoud, maar ook door gebruik van vorm, kleur of techniek. Hierdoor verandert niet alleen je blik op de objecten, maar ook op de kunstwerken. Is het toeval dat er steeds een zelfde beeldtaal opduikt? Aan jou om hier verder over na te denken of te debatteren.


Kunstenaars: Berlinde De Bruyckere, Koen Vanmechelen, Fred Eerdekens, Johan De Wit, Stefan Annerel, Stephanie Leblon, Joke Raes, Mireille Robbe, Stefan Peters, Warner Berckmans, David Huycke, Nick Ervinck, Renato Nicolodi, Patrick Ceyssens, Ick Reuvis, Rudi Knoops, Peter Deleu, Kristof Vranken, Lore Langendries, Jonas Vansteenkiste.


Ménage à deux, een expo van Het Stadsmus, in samenwerking met Lut Maris van Kunstgalerij De Mijlpaal, van 14 maart tot 30 augustus 2020, Het Stadsmus, gratis
 

Beleef ménage à deux virtueel

Kan je niet tot bij ons komen? Dan komt 'Ménage à deux' tot bij jou. Je kan hier de expo virtueel bezoeken vanuit je luie zetel.