Dubbelexpo Brecht Evens. We kunnen eender waarheen in Het Stadsmus en Villa Verbeelding

Expo Brecht Evens. We kunnen eender waarheen

Eén ding staat vast: je kan misschien eender waarheen, maar toch kom je best naar Hasselt.

Want de internationaal bekende kunstenaar, striptekenaar en graphic novellist Brecht Evens houdt er zijn eerste Belgische solotentoonstelling, in Het Stadsmus en Villa Verbeelding! Een unieke kans om je te laten onderdompelen in een roes van zinderende kleuren, prikkelende verbeelding en onverwachte plotwendingen.

Heb je daarna zin in nog meer Brecht? Dan vind je zeker je gading, want de stad gonst van de activiteiten rond zijn werk. 

Van 12 juni tot 17 oktober 2021 in Het Stadsmus en tot 16 januari in Villa Verbeelding. 

Kijk voor meer informatie op www.brechtevenshasselt.be. Hier bestel je ook je tickets: een ticket voor één tentoonstelling of een duoticket voor beide expo's*. 

(*Let op: wil je beide tentoonstellingen bezoeken, dan moet je voor elk museum een tijdslot reserveren)

Ontdek de dubbelexpo

Brecht Evens' werken en boeken ademen een sfeer uit waarin het nachtleven, feesten en dansen nooit ver weg zijn. De dubbelexpo dompelt je onder in een esthetische roes van verhalen, dialogen, onverwachte plotwendingen, geometrische doolhoven, prikkelende verbeelding, zinderende kleuren en zelfs onderwaterwerelden. Maar achter de schijnbaar speelse composities en verhalen verschuilen zich diepere thema’s, zoals hoe je je in een massa toch eenzaam en kwetsbaar kan voelen.

Grijp zeker deze kans om de originelen van Evens’ bestaand werk, maar ook nieuw vrij werk, te bewonderen voor ze terugkeren naar de collecties van privé-verzamelaars.

Het Stadsmus: expo Brecht Evens

Wie is Brecht Evens?

Illustrator en striptekenaar Brecht Evens (Hasselt, °1986) studeerde illustratie aan Sint-Lucas in Gent. Zijn grote doorbraak kwam er in 2009 met 'Ergens waar je niet wil zijn'. Sindsdien veroverde hij met zijn werk niet alleen verschillende prijzen, maar ook het hart van het publiek. Zijn werk staat bekend om de onconventionele waterverftechniek zonder omlijning, het opvallende kleurenpalet en het spelen met geometrie en contrasten.

Brecht won al enkele belangrijke stripprijzen zoals de ‘speciale prijs van de jury’ op het Angoulême International Comics Festival, de belangrijkste stripwedstrijd ter wereld. Zijn boeken zijn vertaald in het Frans, Engels, Duits, Spaans, Deens, Noors, Italiaans, Russisch, Koreaans en Pools. Hij woont en werkt momenteel in Parijs, maar voor zijn eerste Belgische solotentoonstelling keert hij graag nog eens terug naar zijn roots. 

Brecht en Hasselt

Het is niet toevallig dat Brecht voor zijn eerste Belgische solotentoonstelling kiest voor Hasselt. Want hoewel hij in Parijs woont, blijft hij de Limburgse hoofdstad koesteren. De aandachtige kijker zal doorheen zijn werk dan ook verwijzingen naar Hasselt terugvinden. Maar ook op de stad zelf drukt Brecht zijn stempel. Zo was de affiche van de laatste Jeneverfeesten van zijn hand.

Randprogramma

Onder de noemer ‘Een hele zomer lang Zin in Zomer’ zindert het in Hasselt van de illustratie activiteiten en tentoonstellingen. 
Het volledige programma vind je op www.brechtevenshasselt.be