Titel

Het Obon Festival - Obon Matsuri (nocturne)

Het Obon Festival - Obon Matsuri (nocturne)

Het Obon Festival - Obon Matsuri (nocturne)

Japanse Tuin Hasselt Japanese Garden Obon Festival Matsuri
Tōrō nagashi

Op 14 augustus vieren we in de Japanse Tuin het Obon Festival (Obon Matsuri). Obon is een van de beroemdste traditionele feesten van Japan en wordt gevierd met verschillende kermissen, spelletjes en zomerfestivals.

In de Japanse Tuin vieren we Obon met een speciale nocturne, een zeldzame kans om de Japanse Tuin in de avond te kunnen bewonderen. Gedurende deze avond geven we verscheidene workshops en zijn er Taiko (Japanse drum) optredens om van te genieten.

Ook tōrō nagashi, de Japanse traditie van het te water laten van kleine lantaarns, zetten we graag voort in de Japanse Tuin. Na het vallen van de avond licht de Japanse Tuin op bij het vuur van de kleine drijvende lantaarns, en verandert de vijver voor het ceremoniehuis in een zee van lichtjes. Ook bezoekers zijn welkom om deel te nemen aan deze traditie en hun eigen lantaarn op het water te zetten, om zo samen met ons de tuin te versieren.

Obon is een traditie die meer dan 500 jaar teruggaat, waarbij mensen zich richten op het herdenken van hun voorouders. Hoewel Obon door heel Japan gevierd wordt, verschillen de gebruiken soms erg per regio. Zo zijn er verschillende tradities voor zang, dans en eten, en ook verschilt de datum soms per gebied. Het feest wordt wel altijd in de zomer gevierd.

Praktisch:

Aanvullende informatie over dit evenement volgt. Houd deze pagina in de gaten.

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief